oblačila

V Sloveniji leta 2019 zavrgli 12,3 kilograma oblačil na prebivalca

V Sloveniji je bilo leta 2019 zavrženih 25.079 ton oblačil oz. 12,3 kilograma na prebivalca, je pokazala raziskava društva Ekologi brez meja v sodelovanju s partnerjema. Razlog, da oblačila hitreje kot v preteklosti postanejo neuporabna, je v slabi kakovosti materialov oblačil iz trgovin s hitro modo, so ugotovitve povzeli v sporočilu za javnost.

Preberi »

To sporoča vlada glede odpiranja trgovin

Predstavniki TZS so se danes sestali s predsednikom vlade Janezom Janšo, gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom in ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem. Predstavniki vlade so poudarili, da je odpiranje trgovinskih dejavnosti odvisno od izboljšanja epidemiološkega stanja v prihodnjih dneh, trgovci pa so opozorili na nujnost hitrega odprtja.

Preberi »

60 let dobrih sledi: Ravenski taborniki v prazničnem decembru z ‘maratonom’ dobrodelnih akcij

Taborniki Rodu Koroških Jeklarjev Ravne na Koroškem bodo v prihodnjem letu praznovali okroglo 60. obletnico ustanovitve. Ravenski taborniki so na občinski ravni že vrsto let prisotni kot aktivni člani krajevne skupnosti. V duhu prazničnega meseca in hkrati prihajajočega praznovanja obletnice ustanovitve, ki jo bodo praznovali 1. 2. 2020, so se v društvu odločili, da v mesecu decembru pripravijo nekaj različnih dobrodelnih akcij.

Preberi »