Občina prijazna prostovoljstvu

MO Slovenj Gradec letos prvič prejela naziv Prostovoljstvu prijazna občina

Na včerajšnji slovesni dan prostovoljstva so v Slovenski filantropiji v sklopu nacionalnega tedna prostovoljstva podelili posebna prostovoljska priznanja. Ta so prejeli posamezniki, organizacije, šole, projekti in novinarski prispevki, ki so v preteklem letu na področju prostovoljstva posebej izstopali. Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto je letos prvič pridobilo 11 občin, med njimi tudi MO Slovenj Gradec. Še 25 občin pa je ponovno potrdilo naziv Prostovoljstvu prijazna občina, podeljen za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij.

Preberi »

Županja Črne: Prostovoljstvo ji pristen stik z ljudmi. Podžupanja Slovenj Gradca: Naredili smo prve korake za pridobitev naziva Občina prijazna prostovoljstvu

Ob epidemiji se je znova izkazalo, kako pomembno je, da imamo dobro organizirano prostovoljstvo, meni minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak pa je na četrkovem spletnem posvetu o prostovoljstvu, ki ga je pripravila Slovenska filantropija, dejala, da je na tem področju še prostor za izboljšanje.

Preberi »