MO Slovenj Gradec letos prvič prejela naziv Prostovoljstvu prijazna občina

Na včerajšnji slovesni dan prostovoljstva so v Slovenski filantropiji v sklopu nacionalnega tedna prostovoljstva podelili posebna prostovoljska priznanja. Ta so prejeli posamezniki, organizacije, šole, projekti in novinarski prispevki, ki so v preteklem letu na področju prostovoljstva posebej izstopali. Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto je letos prvič pridobilo 11 občin, med njimi tudi MO Slovenj Gradec. Še 25 občin pa je ponovno potrdilo naziv Prostovoljstvu prijazna občina, podeljen za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij.
3

Čas epidemije je pokazal, da so močno vezivo vsake lokalne skupnosti prostovoljci. Za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin je na Slovesni dan prostovoljstva, 18. maja 2021 listino z nazivom Prostovoljstvu prijazna občina županu izročil Franci Zlatar iz Slovenska filantropija,” so po prevzemu listine zapisali na spletni strani MO Slovenj Gradec.

“Prejetega naziva se veselimo, obvezuje pa nas, da dosedanje dobre prakse spodbujanja prostovoljstva ohranimo in nadgrajujejo ter ponesemo tudi med druge slovenske občine,” so dodali.

Preberite tudi: Naj prostovoljec je Črnjan Matej Kramberger. Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto prvič pridobile tudi tri koroške občine

Občina je naziv prejela za spodbujanje prostovoljstva, solidarnosti in medgeneracijskega sodelovanja, podpiranje velikega števila prostovoljskih organizacij in zagotavljanje sredstev za delo mentorjev v organizacijah s prostovoljskim programom, upoštevanje prostovoljskega dela kot lastnega deleža sofinanciranja projektov, brezplačne prevoze starejših, dodatno točkovanje prostovoljcev pri izvajanju programov, udejstvovanje župana in zaposlenih v občinski upravi v prostovoljskih aktivnostih, promocijo prostovoljstva ter poslanico župana ob mednarodnem dnevu prostovoljstva.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.