novi ukrepi

Vlada sprejela novosti pri vstopu v Slovenijo

Pravkar se je končala novinarska konferenca o aktualnem stanju glede Covida-19, na kateri sta sodelovala državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec in vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar.

Preberi »

To so ukrepi, ki se jih bomo morali držati od jutri naprej

Vlada je sprejela stroge omejitvene ukrepe, s katerimi želi zajeziti nadaljnje širjenje koronavirusa. Ti bodo z izjemo zaostritev na meji s Slovenijo, ki velja že od ponedeljka pa vse do vključno 12. aprila, veljali od 1. do vključno 11. aprila. STA navaja seznam ključnih ukrepov.

Preberi »

Jutri zaostritve na meji pri vstopu v Slovenijo

Že od ponedeljka bo dodatno omejen izstop iz in vstop v državo, saj želi vlada na ta način pred prazniki omejiti grožnjo širjenja novega koronavirusa. Vlada je izdala odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 , ki začne veljati 29. marca in velja do vključno 12. aprila 2021.

Preberi »

Avstrijska vlada od torka uvaja popolno zaprtje države

Avstrijce od torka pa do predvidoma 7. decembra čaka popolno zaprtje, je danes na novinarski konferenci potrdil kancler Sebastian Kurz, potem ko so o tem že poročali tamkajšnji mediji. Večjih presenečenj ni, ukrepi so pričakovani, Kurz pa je pred novinarji danes vztrajal, da drugače ne gre, saj dosedanji ukrepi niso zajezili epidemije.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.