novi koronavirus

V soboto v Sloveniji potrdili 829 novih okužb

V soboto so v Sloveniji ob 1981 PCR-testih potrdili 829 okužb z novim koronavirusom, dan pred tem so ob 4263 PCR-testih potrdili 1661 okužb. Delež pozitivnih PCR-testov znaša 41,8 odstotka,, dan pred tem

Preberi »

V EU zaživel tehnični sistem za preverjanje covidnih potrdil

Na ravni EU je začel danes delovati tehnični sistem, ki bo omogočil varno preverjanje digitalnih covidnih potrdil. Ta naj bi evropskim državljanom od 1. julija omogočila lažje potovanje v EU to poletje. V sistemu je doslej vključenih deset držav članic, sedem jih je tudi že začelo izdajati covidna potrdila, so sporočili v Bruslju

Preberi »

V Sloveniji potrdili več primerov nigerijskega seva koronavirusa

Če se je dopoldne o tem govorilo neuradno, je zdaj uradno. Kot poroča spletni portal 24ur, so po angleškem in južnoafriškem sevu v Sloveniji potrdili še nigerijski sev novega koronavirusa. Potrdili so ga pri okuženih iz Maribora, Kranja in Novega mesta. Za zdaj ne kaže, da bi ta različica povzročala težji potek bolezni, podobno kot pri južnoafriškem pa naj bi se z njo lahko okužili kljub preboleli bolezni oziroma cepljenju.

Preberi »

Janša: V devetih regijah se pouk začne prihodnji torek, pred tem bo potekalo testiranje učiteljev

Vlada je določila prilagojen načrt sproščanja protikoronskih ukrepov. Stanje se ugotavlja vsako sredo s pričetkom 13. januarja in prvo uveljavitvijo 18. januarja. Tako je o sproščanju ukrepov vlada odločala tudi na današnji redni tedenski seji, ki je bila namenjena epidemiji. Matej Tonin je prek Twitterja sporočil, da se bo prihodnji teden začelo sproščanje ukrepov v skladu z vladnim načrtom. Odločitve po seji pa je na novinarski konferenci pojasnil premier Janez Janša.

Preberi »

Na Koroškem 19 novih okužb, največ na Ravnah

Vladni govorec Jelko Kacin je na svojem Twitter profilu sporočil, da so včeraj ob 2956 opravljenih testih potrdili rekordnih 411 okužb z novim koronavirusom. S tem je bil delež pozitivnih testov najvišji doslej, in sicer 13,9-odstoten.

Preberi »