mejni prehod

Zgoščen promet na cestah proti Obali, čakalne dobe na meji s Hrvaško

Na cestah proti Obali je promet zgoščen tudi danes, popoldne se je povečal promet na avtocesti iz smeri Kopra proti Ljubljani. Na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane, Obrežje in Gruškovje, so čakalne dobe. Zaradi okvare avtobusa je na štajerski avtocesti zaprt vozni pas v predoru Trojane proti Ljubljani, poroča prometnoinformacijski center.

Preberi »

Vstop v Avstrijo znova mogoč tudi za necepljene

Avstrija je z današnjim dnem omilila pogoje za vstop v državo, tako da od polnoči pri prehodu meje znova velja pravilo PCT (prebolel, cepljen, testiran). To pomeni, da lahko v severno sosedo znova potujejo tudi tisti, ki se niso cepili proti covidu-19, če seveda predložijo negativen izvid testa na novi koronavirus.

Preberi »

Vlada sprejela novosti pri vstopu v Slovenijo

Pravkar se je končala novinarska konferenca o aktualnem stanju glede Covida-19, na kateri sta sodelovala državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec in vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar.

Preberi »

Daljše čakalne dobe na mejnih prehodih, ponekod tudi več kot šest ur

Na mejnih prehodih s Hrvaško je močno povečan promet. Na vstop v Slovenijo vozniki na mejnem prehodu Gruškovje čakajo več kot šest ur, na Obrežju več kot dve uri, na mejnih prehodih Petišovci in Rogatec pa do eno uro. Za izstop iz države vozniki na mejnih prehodih čakajo do eno uro. Dolg zastoj je še vedno pred predorom Karavanke.

Preberi »

Na mejnih prehodih s Hrvaško nastajajo daljše čakalne dobe

Poletna sobota je ponovno prinesla tudi gnečo na slovenskih cestah. Promet je močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško, vozniki pri izstopu iz Slovenije ponekod čakajo več kot dve uri. Na podravski avtocesti pred prehodom Gruškovje je nastala šestkilometrska kolona, poroča spletna stran prometnoinformacijskega centra.

Preberi »

Dogodki