mejni prehod

Za delovne migrante od ponedeljka s časovno omejitvijo odprta Vič in Holmec. Kaj pa ostali mejni prehodi?

V Uradnem listu RS, št. 55/2021 je bilo objavljenih več odlokov povezanih z omejitvijo širjenja nalezljive bolezni, med njimi tudi Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja bolezni Covid-19. Bistvena novost tega odloka je, da se “vračamo” na podoben sistem prehajanja državne meje, kot je veljal pred popolnim zaprtjem države, so sporočili s PU Celje.

Preberi »

Na mejnem prehodu Vič danes kolona vse do Dravograda. To je razlog

Potem, ko je vlada konec marca sprejela nekatere nove ukrepe za zajezitev covida-19, so se zaostrile razmere na mejnih prehodih. Korošci, ki na delo odhajajo v sosednjo Avstrijo pa so danes zjutraj na mejnem prehodu Vič naleteli na kolono, ki je segala vse do Dravograda. Poklicali smo na Policijsko postajo Dravograd in preverili, kaj se je dogajalo.

Preberi »

Na Hrvaško s 1. aprilom tudi z negativnim hitrim testom. Ob vstopu v Italijo po novem obvezna karantena in ponovno testiranje

Na Hrvaškem bodo s 1. aprilom omogočili vstop v državo vsem, ki so preboleli covid-19 ali se cepili proti njemu, za to pa ne bodo potrebovali svežega PCR testa. Vstop v državo bodo omogočili tudi z negativnim hitrim testom. Število okužb z novim koronavirusom se sicer vse bolj povečuje – današnjih 2623 okužb je največ od 23. decembra lani.

Preberi »

Vstop v Slovenijo znova možen samo z negativnim izvidom testa PCR. Nekaj sprememb tudi na rdečem seznamu držav

Vlada je na današnji seji odločila, da je vstop v Slovenijo možen samo z negativnim rezultatom testa PCR, ne pa tudi z negativnim hitrim testom. To velja tudi za prekinitev karantene. Vlada je tudi odločila, da dvolastniki ali najemniki zemljišča v obmejnem območju za prestop meje ne bodo več potrebovali sedemdnevnega negativnega testa.

Preberi »

Med izjemami za vstop v državo tudi otroci mlajši od 13 let

Vlada je na današnji seji izdala spremembo Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni covid-19, ki med drugim določa, da dnevni šolarji, mlajši od 13 let, ne bodo potrebovali negativnega rezultata testa za prehajanje meje.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun