Search
Close this search box.

Na mejnih prehodih s Hrvaško vnovič čakalne dobe, promet ponekod že zgoščen

Na mejnih prehodih s Hrvaško so vnovič podaljšane čakalne dobe. Vozniki osebnih vozil trenutno najdlje, do dve uri, čakajo za izstop iz države v Sečovljah. Do eno uro se na več prehodih čaka že tudi na vstop v državo. Zastoji so na obeh straneh predora Karavanke, promet je zgoščen na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru.

Čakalne dobe so nastale na več mejnih prehodih. Za izstop iz države se trenutno najdlje čaka na Sečovljah (do dve uri) in na Gruškovju (do eno uro). Za vstop v Slovenijo so medtem dobe najdaljše na Gruškovju, Dragonji, Sečovljah, Starodu in Sočergi (do eno uro). Čakalne dobe so tudi na Jelšanah, Obrežju, Dobovcu, navaja prometnoinformacijski center.

Pričakovano prihaja tudi do zastojev na cestah. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg 500 metrov, na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji pa tri kilometre. Zaradi varnosti predor proti Sloveniji občasno zapirajo.

Na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru je zgoščen promet, računati je treba na zamudo do 15 minut. Prav tako je promet zgoščen na cestah Šmarje-Dragonja, Lesce-Bled.

Gostota prometa na cestah naj bi se popoldne še povečala. Do 22. ure velja omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 7,5 tone.

Dogodki