Zgoščen promet na cestah proti Obali, čakalne dobe na meji s Hrvaško

Na cestah proti Obali je promet zgoščen tudi danes, popoldne se je povečal promet na avtocesti iz smeri Kopra proti Ljubljani. Na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane, Obrežje in Gruškovje, so čakalne dobe. Zaradi okvare avtobusa je na štajerski avtocesti zaprt vozni pas v predoru Trojane proti Ljubljani, poroča prometnoinformacijski center.

Nastal je kilometrski zastoj, zamuda v prometu je po oceni Prometno-informacijskega centra za državne ceste okoli 15 minut.

Na primorski avtocesti je zaradi okvare vozila oviran promet med Brezovico in Vrhniko proti Kopru ter pred predorom Dekani proti Kopru.

Zaprta je regionalna cesta Brezje – Podbrezje, pri Posavcu. Obvoz za osebna vozila je možen po lokalnih cestah preko Otoč.

Do pol ure je za vstop v Slovenijo treba čakati na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje in Dragonja. Osebna vozila morajo za vstop na Hrvaško čakati na prehodu Jelšane, in sicer do pol ure.

Prometno-informacijski center ob tem opozarja, da je v času turistične sezone treba računati na običajne prometne konice, upočasnjen promet z občasnimi zastoji na cestah proti večjim mestom, občasna dela, tranzitne oz. turistične voznike, bolj polna počivališča ter daljši čas potovanja.

Dogodki