maska

Beovićeva: Ni še gotovo, kdaj bo peti val epidemije dosegel vrh. FFP2 maske so bolj učinkovite od kirurških, kirurške pa od tekstilnih

Zaradi slabše zaščite cepiv in prebolelosti pri koronavirusni različici omikron po besedah infektologinje Bojane Beović še ni gotovo, kdaj bo peti val epidemije covida-19 dosegel svoj vrh. Ob tem je opozorila, da je lahko potek bolezni v primeru različice omikron pri necepljenih in tistih, ki covida-19 še niso preboleli, tudi težek.

Preberi »

To se bo zgodilo, če se učenci ne bodo želeli samotestirati v šolah

Obvezno samotestiranje učencev v šolah trikrat tedensko, ki se bo začelo izvajati v ponedeljek, je po besedah državnega sekretarja na šolskem ministrstvu Damirja Orehovca alternativa temu, da gremo na izobraževanje na daljavo. Napovedal je, da bodo ravnateljem osnovnih in srednjih šol podrobnosti v zvezi s tem pojasnili na sestanku v sredo.

Preberi »

Logarjeva: Maske FFP2 za otroke niso priporočljive

V lekarnah po Sloveniji občasno primanjkuje testov za samotestiranje, so za STA potrdili v več lekarnah. Povečano zanimanje pripisujejo napovedi obveznega samotestiranja učencev in dijakov. Nekatere lekarne pa beležijo tudi povečano povpraševanje po kirurških in maskah tipa FFP2. Od danes nošnja mask iz blaga namreč ni več dovoljena.

Preberi »

Odpoklic zaščitne maske FPP2 Nefes Maske

Zveza potrošnikov Slovenije je pred dnevi objavila odpoklic zaščitne maske kitajskega proizvajalca, ker ne izpolnjuje bistvenih zdravstvenih in varnostnih zahtev. Zdaj pa je objavila še odpoklic zaščitne maske turškega proizvajalca, ki jih lahko kupite v trgovinah Mercator.

Preberi »

Odpoklic zaščitne maske FPP2

Zveza potrošnikov Slovenije je objavila odpoklic zaščitne maske kitajskega proizvajalca, ker ne izpolnjuje bistvenih zdravstvenih in varnostnih zahtev.

Preberi »

Okrožnica šolam in vrtcem: Odklonitev testiranja kršitev obveznosti iz delovnega razmerja. Sankcije tudi za zaposlene in učence, ki ne bi želeli nositi mask

Šole in vrtci so danes prejele okrožnico, kako morajo ravnatelji ukrepati v primeru, da se zaposleni ne bodo držali pogoja PCT. Iz okrožnice, ki jo je pridobila STA, je razvidno, da neupravičena odklonitev testiranja predstavlja kršitev obveznosti iz delovnega razmerja in bo delodajalec v skrajnem primeru lahko kršitelje odpustil.

Preberi »

Ministrica Simona Kustec ima zahteven potek bolezni covid-19. Šolski prostor je sicer pripravljen na začetek šolskega leta

Šolski prostor je pripravljen na začetek šolskega leta, ravnatelji in učitelji imajo bogate izkušnje in se bodo lahko soočili tudi s ta hip nepredvidenimi situacijami, je na novinarski konferenci dejal državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Damir Orehovec. Pri tem je izrazil upanje, da bo šolanje po modelu B možno izvajati čim dlje.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.