les

Letošnja licitacija vrednejšega lesa bo na Koroškem ponovno na novi lokaciji

Na Koroškem so v polnem teku priprave na licitacijo vrednejšega lesa. Predvidoma konec tega tedna, predvsem pa v prihodnjem tednu v bližini Slovenj Gradca pričakujejo prve kamione z lesom iz cele Slovenije in tudi tujine, je za STA dejal Jože Jeromel iz Društva lastnikov gozdov Mislinjske doline. Pričakuje podoben obseg licitacije kot lani.

Preberi »

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je obiskal Dravograd

Potem ko je vlada nedavno odobrila sofinanciranje projekta Žaga Otiški Vrh v višini 2,19 milijona evrov, je nosilca projekta, podjetje Lesoteka, danes obiskal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Investicija bo pomembno povečala tovrstne zmogljivosti v vzhodnem delu države in bo prvi korak, da se bo več lesa predelalo v Sloveniji, je dejal.

Preberi »

Torek in sreda namenjena dnevom slovenskega lesarstva

Agencija Spirit Slovenija v sodelovanju z direktoratom za lesarstvo na gospodarskem ministrstvu prihodnji teden pripravlja niz dogodkov s področja lesno-predelovalne panoge, ki bodo v torek in sredo potekali v sklopu dnevov slovenskega lesarstva. Teden dni pozneje bo na Gospodarski zbornici Slovenije potekal še razvojni dan gozdno-lesnega sektorja.

Preberi »

Slovenski državni gozdovi za lesne centre v štirih letih 15 milijonov evrov

Po daljšem obdobju medresorskega usklajevanja je vlada nedavno sprejela strateški načrt poslovanja družbe Slovenski državni gozdovi za prihodnja leta. Ta predvideva tudi vzpostavitev regijskih lesnopredelovalnih centrov z možnostjo sodelovanja zasebnih investitorjev. Vložek Slovenskih državnih gozdov v vse bo 14,75 milijona evrov v štirih letih.

Preberi »

Izpred Žage v Otiškem Vrhu na pot proti hrvaški Petrinji krenila dva kamiona pomoči v obliki žaganega lesa

Izpred Žage v Otiškem Vrhu sta danes na pot proti hrvaški Petrinji, ki jo je prizadelo več potresov, krenila dva kamiona pomoči v obliki žaganega lesa. Skupno deset kamionov lesa in izdelkov iz lesa iz vse Slovenije bodo v sredo ob navzočnosti dveh ministrov v Straži pri Novem mestu predali hrvaškemu veleposlaniku v Sloveniji Borisu Grigiću.

Preberi »

Skupni promet letošnje licitacije vrednejšega lesa okoli 1,2 milijona evrov

Organizatorji letošnje licitacije vrednejših sortimentov lesa, ki se v teh dneh zaključuje, so z rezultati glede na okoliščine zelo zadovoljni. Po ponujeni količini je to bila druga največja licitacija, kakovost je bila še nekoliko boljša kot minula leta, ponudbe je oddalo rekordnih 46 kupcev. Skupni promet licitacije dosega 1,2 milijona evrov.

Preberi »

Priprave na licitacijo vrednejšega lesa kroji neugodno vreme

Priprave na 15. licitacijo vrednejših sortimentov lesa, ki bo letos potekala v Pamečah pri Slovenj Gradcu, bolj kot epidemiološke razmere kroji vreme. Danes bi se uradno moral začeti dovoz hlodovine, a so organizatorji zaradi razmočenega terena za nekaj dni zadržali kamione, kolikor se to da. Zanimanja med kupci je sicer kar nekaj.

Preberi »

V Slovenj Gradcu se pripravljajo na novo licitacijo vrednejšega lesa

Po rekordni zadnji licitaciji vrednejšega lesa, ki se je sklenila februarja letos, se Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline in Zveza lastnikov gozdov Slovenije že pripravljata na naslednjo licitacijo. Ta bo prvič potekala v Pamečah v slovenjgraški občini, tam bodo prve hlode po načrtih sprejeli v prvih dneh januarja prihodnje leto.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.