les

Podpisali še zadnje pogodbe za 85-milijonske naložbe v lesnopredelovalni panogi. Med prejemniki tudi koroška podjetja

Slovenija bo sredstva iz načrta za okrevanje in odpornost namenila tudi za naložbe v lesnopredelovalni industriji. Zadnji sklop pogodb o sofinanciranju je gospodarsko ministrstvo podpisalo danes, pričakovati je zagon investicij v skupni višini 85 milijonov evrov. Gre za enega največjih investicijskih ciklov v slovensko lesnopredelovalno industrijo.

Preberi »

Začenja se dovoz hlodovine za letošnjo koroško licitacijo najboljšega lesa

Priprave na novo licitacijo vrednejšega lesa na Koroškem, ki je največja v tem delu Evrope, so v polnem teku. V torek uradno začenjajo z dovozom hlodovine, Jože Jeromel iz Društva lastnikov gozdov Mislinjske doline pa glede na izražen interes pričakuje še eno dobro licitacijo. Lani je skupna vrednost licitacije presegla tri milijone evrov.

Preberi »

V Ljubljani velik požar, gasi ga 130 gasilcev

Danes ponoči je zagorelo na deponiji odpadnega lesa v gozdarskem podjetju Tisa na cesti v Prod v Ljubljani, na terenu pa je trenutno 130 gasilcev, ki so požar že omejili. Po podatkih Gasilske brigade Ljubljana gorijo naravne snovi, vendar svetujejo, da se ljudje v okolici ne zadržujejo ter zaprejo okna in ugasnejo klimatske naprave.

Preberi »

Korošca Maja in Gregor izdelujeta čudovita lesena darila za vse priložnosti, z ekološkim pristopom in ljubeznijo do narave

O Maji in Gregorju iz podjetja MG leseno darilo in o njuni zgodbi o uspehu smo prvič pisali oktobra, leta 2019, natanko tri leta kasneje pa smo ju na njunem domu, na idiličnem obrobju Slovenj Gradca, zopet obiskali. Med prijetnim pogovorom smo izvedeli, kako je zob časa in epidemioloških razmer v zadnjih letih vplival na razvoj njunega podjetja, ki na slovenskem trgu že 5. leto skrbi za čudovita lesena darila za vse priložnosti, z ekološkim pristopom in ljubeznijo do narave.

Preberi »

Že poznate stranska sekcijska garažna vrata?

Sekcijska garažna vrata so zelo priljubljena izbira. Veljajo za cenovno dostopna, elegantna in enostavna za uporabo. A sodijo med klasiko. Vsem, ki želite nekaj več, lahko v podjetju Hanus ponudijo nekoliko drugačno vrsto vrat – stranska sekcijska garažna vrata.

Preberi »

Garažna vrata v imitaciji lesa – kaj, kako, zakaj?

Siva, srebrna, bela, rjava … Zunanjih izgledov garažnih vrat je ogromno, omejuje jih zgolj vaša domišljija. Ne glede na to, ali je vaš dom odet v rumeno, belo ali sivo barvo, ga boste s pravilno izbiro garažnih vrat lepo dopolnili. V podjetju Hanus so prepričani, da boste našli takšna, ki se bodo neopazno vključila v celostno podobo vašega doma ali drugega objekta in se zlila s fasado oziroma okolico.

Preberi »

Kupci začeli odvažati hlodovino, v drugem krogu licitacije 219 hlodov

Po petkovi razglasitvi rezultatov letošnje v več pogledih rekordne licitacije vrednejše hlodovine v Slovenj Gradcu, so danes kupci začeli odvažati kupljen les. Organizatorji računajo, da bodo kupci večino od več kot 6000 hlodov odpeljali do 15. marca. V drugem krogu bodo kupcem ponudili še preostalih v prvem krogu neprodanih 219 hlodov.

Preberi »