les

Skupni promet letošnje licitacije vrednejšega lesa okoli 1,2 milijona evrov

Organizatorji letošnje licitacije vrednejših sortimentov lesa, ki se v teh dneh zaključuje, so z rezultati glede na okoliščine zelo zadovoljni. Po ponujeni količini je to bila druga največja licitacija, kakovost je bila še nekoliko boljša kot minula leta, ponudbe je oddalo rekordnih 46 kupcev. Skupni promet licitacije dosega 1,2 milijona evrov.

Preberi »

Priprave na licitacijo vrednejšega lesa kroji neugodno vreme

Priprave na 15. licitacijo vrednejših sortimentov lesa, ki bo letos potekala v Pamečah pri Slovenj Gradcu, bolj kot epidemiološke razmere kroji vreme. Danes bi se uradno moral začeti dovoz hlodovine, a so organizatorji zaradi razmočenega terena za nekaj dni zadržali kamione, kolikor se to da. Zanimanja med kupci je sicer kar nekaj.

Preberi »

V Slovenj Gradcu se pripravljajo na novo licitacijo vrednejšega lesa

Po rekordni zadnji licitaciji vrednejšega lesa, ki se je sklenila februarja letos, se Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline in Zveza lastnikov gozdov Slovenije že pripravljata na naslednjo licitacijo. Ta bo prvič potekala v Pamečah v slovenjgraški občini, tam bodo prve hlode po načrtih sprejeli v prvih dneh januarja prihodnje leto.

Preberi »

Zaradi napadov podlubnikov najbolj poškodovani gozdovi na gozdnogospodarskih območjih Slovenj Gradec, Bled in Kočevje

Gozdarji opažajo, da je bilo letos v primerjavi z lani manj napadov podlubnikov, saj so za posek do konca oktobra označili 58 odstotkov lanskih količin. V večini gozdov se razmere umirjajo, problematična ostajajo območja, ki so jih v zadnjih letih prizadele ujme. Medtem se začenja prenova 10-letnih območnih načrtov upravljanja z gozdovi.

Preberi »

Ranc: Slovenija mora zmanjšati neracionalen izvoz lesa brez dodane vrednosti

Slovenija mora po besedah prvega moža direktorata za lesarstvo Danila Antona Ranca zmanjšati izvoz lesa, saj izvoz hlodovine brez dodane vrednosti ni racionalen. Vlada želi to spremeniti s pomočjo centrov za predelavo, ki jih je uvrstila med strateške investicije. Pričakovanja so velika, a na žalost zadeve ne gredo v želeni smeri, je dejal za STA.

Preberi »

Prodaja okroglega lesa lani upadla

Lani je bilo iz zasebnih gozdov odkupljenega manj okroglega lesa kot predlani. Vrednost odkupljenega lesa je dosegla 54,27 milijona evrov, kar je devet odstotkov manj

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun