kultura

Tretješolci kotuljske osnove šole ob spoznavanju dediščine likovno, literarno in glasbeno ustvarjali

Učenci 3. razreda javorniške podružnične šole v Kotljah so v mesecu marcu pri spoznavanju okolja obravnavali učno temo dediščina. Kot je pojasnila njihova razredničarka Vanja Kačič so najprej z babicami in dedki opravili intervju o preteklosti njihove šole in kraja. Izvedeli so veliko novega. Obiskali so kulturne ustanove ter likovno, literarno in glasbeno ustvarjali.

Preberi »

Prešernov dan: Kulturne ustanove pripravile različne programe. Predsednik Pahor bo nagovoril iz svoje palače, kamor je povabil tudi letošnje Prešernove nagrajence

Slovenski kulturni praznik, ki ga v Sloveniji praznujemo danes, bo letos zaradi trenutnih razmer v veliki meri obeležen v digitalnem okolju. Kulturne ustanove so kljub temu pripravile različne programe, predsednik republike Borut Pahor pa bo ob tej priložnosti nagovoril iz svoje palače, kamor je povabil tudi letošnje Prešernove nagrajence.

Preberi »

Po koncu pandemije povečanje evropskih sredstev za kulturo

Minister za kulturo Vasko Simoniti je sodeloval na neformalni videokonferenci ministrov EU, pristojnih za kulturo in avdiovizualni sektor. Na konferenci se je nemška ministrica za kulturo Monika Grütters zavzela za močno in združevalno EU, pri čemer naj kultura in mediji odigrajo pomembno vlogo, in izpostavila povečanje sredstev za kulturo.

Preberi »

Kakšne vsebine bi želeli v KC Ravne?

V Kulturnem centru Ravne na Koroškem v času, ko njihova dvorana sameva, pripravljajo nove vsebine, za čas, ko bodo lahko ponovno odprli vrata. Za vse kulture željne so pripravili anketo o vsebinah, ki jih želijo v kulturnem centru. Vabijo, da z njimi podelite svoja mnenja, razmišljanja in želje.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun