kultura

Kiparska dela v Slovenj Gradcu opremljena s QR kodami

Koroška galerija likovnih umetnosti je v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec izbrana kiparska dela, ki bogatijo slovenjgraški javni prostor, opremila s QR kodami, ki uporabnika popeljejo do predstavitve avtorjev in njihovih del.

Preberi »

V Slovenj Gradcu bo odprtje razstave Otroške risbe

V Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu v petek, 16. septembra 2022, ob 11. uri odpirajo razstavo Otroške risbe, 30. natečaj za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo, ki bo potekal v okviru Mirovniškega festivala.

Preberi »

Na Koroškem se začenja 18. Festival slovenskega jazza

Koroška bo do konca tedna v znamenju jazza. S drevišnjim koncertom kitarista Marka Zaletelja in njegove učenke, kitaristke in pevke Zale Črešnik, na Poljani se začenja 18. Festival slovenskega jazza, ki bo večinoma na prizoriščih na Ravnah na Koroškem ponudil skupno devet koncertov in spremljajoče dogajanje.

Preberi »

Ne le forma viva na Javorniku, dela Tobiasa Putriha tudi v Galeriji Ravne

Kipar Tobias Putrih, ki je na Ravnah na Koroškem tako rekoč stalno prisoten s forma vivo iz jekla, ki jo je tam ustvaril na simpoziju leta 2014 in je umeščena v naselje Javornik, se tokrat v koroškem mestu predstavlja še z razstavo. Ta nosi naslov Industrija jekla in jo v Galeriji Ravne odpirajo danes ob 19. uri.

Preberi »

V Šoštanju in Slovenj Gradcu vabijo na oglede filmov domačih produkcij

V Šoštanju in Slovenj Gradcu se danes in v četrtek obetajo filmski večeri. Na 11. Šoštanjskih poletnih filmskih večerih bodo predstavili filmsko produkcijo Šaleške doline, v Slovenj Gradcu pa bodo v okviru Letnega kina predvajali drevi film Orkester, ki so ga snemali tudi v Slovenj Gradcu, ter v četrtek film z naslovom 2017.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.