KUL

Erjavec: Dogovorili smo se, da štirje poslanci DeSUS ostanejo v stranki

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je po današnjih pogovorih s poslanci DeSUS za STA sporočil, da so se dogovorili, da ostanejo štirje poslanci DeSUS še naprej v stranki. Po njegovih navedbah so se tudi strinjali, da bodo nadaljevali skupaj kot zmerna opozicija, kar pomeni, da bodo podpirali vse tiste predloge, ki so v korist starejših in upokojencev.

Preberi »

Teden po neuspešni konstruktivni nezaupnici razmere v DeSUS vse bolj napete

Teden po neuspešni konstruktivni nezaupnici so razmere v DeSUS vse bolj napete. Danes naj bi po seji poslanske skupine, ki išče pot za uresničevanje programa DeSUS iz opozicije, sledil še pogovor prvaka DeSUS Karla Erjavca s poslancema Ivanom Hršakom in Brankom Simonovičem. Ta je oster do Erjavca, ki naj bi si želel poslančeve izključitve iz DeSUS.

Preberi »

Janševa vlada nadaljuje z delom, vse poslanske skupine povabljene k sodelovanju. Erjavec: Pričakoval sem boljši izid, očitno čas še ni dozorel za spremembe

Potem ko je vlada Janeza Janše v ponedeljek uspešno prestala glasovanje o konstruktivni nezaupnici, bo danes nadaljevala z običajnim delom. Ministrska ekipa se tudi seje DZ o nezaupnici ni udeležila. Kot je premier zapisal po glasovanju v DZ, je za njo še en naporen delovni dan. Medtem je vse poslanske skupine ponovno povabil k sodelovanju.

Preberi »

LMŠ, SD, Levica, SAB in DeSUS vnovič vložile konstruktivno nezaupnico s kandidatom za predsednika vlade Erjavcem

Opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in DeSUS so v parlamentarni postopek ponovno vložile konstruktivno nezaupnico s kandidatom za predsednika vlade Karlom Erjavcem. Predlog so podprle z 10 poslanskimi podpisi, vsaka od strank predlagateljic je prispevala dva. Erjavec je med bistvenimi očitki vladi izpostavil rušenje temeljnih ustavnih načel.

Preberi »

Erjavec razmišlja o začasnem umiku kandidature za predsednika vlade

Prvak DeSUS Karl Erjavec se s predsedniki strank KUL pogovarja o tem, da bi zaradi okužb s koronavirusom v DZ začasno umaknil soglasje k imenovanju za mandatarja. To je za STA potrdila predsednica SAB Alenka Bratušek, ki pa Erjavcu predlaga, da počakajo na torkov kolegij predsednika DZ, saj mora po njenem prepričanju rešitev najti vodstvo DZ.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.