Erjavec: Dogovorili smo se, da štirje poslanci DeSUS ostanejo v stranki

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je po današnjih pogovorih s poslanci DeSUS za STA sporočil, da so se dogovorili, da ostanejo štirje poslanci DeSUS še naprej v stranki. Po njegovih navedbah so se tudi strinjali, da bodo nadaljevali skupaj kot zmerna opozicija, kar pomeni, da bodo podpirali vse tiste predloge, ki so v korist starejših in upokojencev.
erjavec k

V sredo bodo po Erjavčevih navedbah vsi štirje poslanci DeSUS sodelovali na seji izvršnega odbora stranke, po kateri bo tudi izjava za medije.

V DeSUS so namreč po neuspešni konstruktivni nezaupnici s kandidaturo Erjavca za predsednika vlade odnosi napeti. V skladu z Erjavčevo napovedjo po četrtkovi seji vodstva stranke se je Erjavec danes pogovoril s poslancema DeSUS Brankom Simonovičem in Ivanom Hršakom, ki v javnosti ne skrivata kritik na njegov račun. Hršak je za Planet TV v ponedeljek ocenil, da sta bila izstop DeSUS iz vlade Janeza Janše in vstop v Koalicijo ustavnega loka (KUL) napaka. Simonovič pa se med drugim tudi ni podpisal pod januarski predlog konstruktivne nezaupnice.

Na današnjem pogovoru Erjavca s Simonovičem in Hršakom je bil prisoten tudi vodja poslanske skupine Franc Jurša. Z njim in s poslancem Jurijem Lepom se je sicer Erjavec o delovanju stranke že pogovoril, je prvak DeSUS pojasnil minuli četrtek.

Po četrtkovi seji vodstva stranke so se pojavljala tudi ugibanja, da naj bi si Erjavec želel izključitve Simonoviča in nekaterih drugih iz stranke. Danes so, kot kaže, pomirili strasti.

Po današnjem sestanku so sicer sprva sporočili, da ne bo izjav, zato tudi poslanci uradnih informacij v zvezi s pogovorom niso dajali.

Po sredinem izvršnem odboru je med drugim pričakovati tudi odgovor, kako namerava DeSUS kot opozicijska stranka uresničevati svoj program in kako utegne pri tem morda sodelovati z vlado Janeza Janše. Štirje poslanci poslanske skupine DeSUS, vključno z Robertom Polnarjem, ki pa ni član stranke, so sicer danes podprli tudi imenovanje Janeza Poklukarja za ministra za zdravje. Poslanec DeSUS Jurij Lep je bil vzdržan.

V Janševi vladi še vedno dela kmetijski minister iz vrst DeSUS Jože Podgoršek. Tudi v DZ se status DeSUS po njenem odhodu iz koalicije ni spremenil.

Poslance DeSUS je pri sodelovanju z vlado na način, da se izpolnjujejo programske vsebine stranke DeSUS, podprl tudi izvršni odbor mestnega odbora DeSUS Ljubljana.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.