kri

Hvala, velika družina srčnih ljudi

Ob iztekajočem se letu 2022 se v imenu krvodajalske pobude @darujkri iskreno
zahvaljujejo vsem krvodajalkam in krvodajalcem. Z vašo darovano krvjo življenja tečejo
dalje. Pridružite se in pomagajte reševati življenja!

Preberi »

Začetek kampanje ob svetovnem dnevu krvodajalstva

Ob svetovnem dnevu krvodajalstva, ki ga obeležujemo danes, se začenja letošnja kampanja ob dnevu krvodajalstva, ki bo potekala pod sloganom “Darujte kri in svet naj bije!”. Kampanja poudarja prispevek krvodajalcev k ohranjanju ‘utripa sveta’ z reševanjem življenj in izboljšanjem zdravja.

Preberi »

Odziv vabljenih na odvzeme krvi za preverjanje svinca slabši kot prejšnja leta

V Zgornji Mežiški dolini so se danes začeli odvzemi krvi triletnikom za preverjanje vsebnosti svinca. “Odziv je na žalost slabši kot v prejšnjih letih. Prijavljenih je približno polovica vabljenih otrok, torej okoli 70,” so za STA pojasnili na NIJZ. Zato starše še vedno vabijo, da otroke pripeljejo oz. da se z NIJZ dogovorijo za ustrezen termin.

Preberi »

Decembra k darovanju krvi pozivajo v akciji Skupaj nas drži darovana kri

Novi koronavirus je globoko zarezal v naša življenja in s seboj prinesel prilagoditve in težave v gospodarstvu in zdravstvu. V teh težkih časih za naše zdravstvo je darovana kri krvodajalcev še toliko dragocenejša. Število krvodajalcev v Sloveniji potrjuje, da sta solidarnost in pomoč drugim tudi v teh nepredvidljivih časih pomembni in cenjeni vrednoti, ki ju moramo negovati in vzpodbujati .

Preberi »

Krvodajalci vabljeni: Zaloge krvi so nizke

Vseslovenska krvodajalska iniciativa Daruj energijo za življenje – Daruj kri, obvešča, da so zaloge krvi v Sloveniji nizke. Zato vse tiste, ki kri že darujete in tiste, ki se za to še odločate, vabijo, da to storite zdaj.

Preberi »

Dogodki