Kotlje

Na Kuharjevih dnevih v Kotljah tradicionalni pohod in proslava

Tudi letos se v Kotljah v Občini Ravne na Koroškem spominjajo bratov Kuhar – Alojza, Ivana, Avgusta in Lovra, ki so pustili pomemben pečat v lokalnem in tudi širšem prostoru. Letošnji Kuharjevi dnevi danes prinašajo tradicionalni pohod po Vorančevi poti, ki se je začel ob 9. uri, in proslavo, ki bo ob 18. uri v večnamenski dvorani v Kotljah.

Preberi »

Posebnost letošnjega Festivala solzic: postavljanje mlinčkov na vodi in obisk kurentov iz Ormoža

Člani Društva za turizem in življenje – Solzice Ravne, ki v sodelovanju z ravensko občino že od leta 2014 pripravljajo tradicionalno majsko prireditev, Festival solzic, bodo letos, potem ko jim to je lansko leto “korona” preprečila, v soboto, 22. 5. 2021, v Kotljah spet pripravili zanimivo in pestro dogajanje za vse generacije. Tokrat s poudarkom na vodi in tradiciji. Prireditev se bo začela z vodenim pohodom v Pekel, zaključila pa na vrtu gostilne pri Toniju.

Preberi »

Koronavirus odnesel tudi Koroški pustni karneval. Letos bodo ob fotografijah obujali spomine

Pustne maske in norčije, rajanje in veseljačenje, dišeči krofi, slastne miške, topel čaj so prepoznavni znak največjega pustnega karnevala na Koroškem. Ker pa so trenutne epidemiološke razmere v državi organizatorjem onemogočile izvedbo že 43. Koroškega pustnega karnevala, so se le ti odločili, da bodo letošnje leto namenili obujanju spominov na pretekla leta, ko smo se lahko še množično družili in rajali v Kotljah.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.