Search
Close this search box.

Vrhunski vokalist Gregor Ravnik navdušil občinstvo v Kotljah

Gregor Ravnik je sinoči poskrbel za doživeto glasbeno izkušnjo, ki jo je uprizoril skupaj s svojimi glasbenimi prijatelji. Koroška ga je toplo sprejela.

Sinoči, v četrtek, 9. maja 2024, ob 19. uri je na Ravnah na Koroškem, natančneje v večnamenski dvorani Kotlje, nastopil Gregor Ravnik s spremljevalno skupino.

​Gregorjeva glasbena pot je zgodba o inovativnosti, strasti in neomajni predanosti umetnosti. Da je odličen vokalist ter umetnik v pravem pomenu besede je dokazal tudi v Kotljah. Vse to je zaznalo občinstvo, ki je navdušeno prepevalo z njim in najverjetneje prepoznalo tudi iskrenost ob tem kar počne in njegovo predanost glasbi, ki se ji je zapisal. Takole je povedal na odru: “Moja prijateljica Raiven pravi, da je letošnje leto – leto sprememb. Glasba, ki mi je bila le hobi ter konjiček je postala moja služba. Prerastla je v poklic, ki ga rad opravljam. Zobozdravstvo sem dal ob tem na stran. Lepo je, ko daš drugim kar imaš in ti to vrnejo z aplavzom. Hvala, Koroška.

Njegova sposobnost, da prepleta različne glasbene stile, ne samo da obogati slovensko glasbeno sceno, temveč tudi navdihuje mlade glasbenike, da sledijo svojim sanjam. Sinoči je navzoče prevzel s svojim izjemnim vokalom ter postregel z različnimi priredbami, opero in predstavil tudi svoj novi album. Na odru so ob njem nastopili kakovosti glasbeniki domače scene. Med drugim je postregel tudi z nekaj dueti, ki sta jih skupaj z njim odpeli uveljavljeni spremljevalni vokalistki Monika Avsenik in Sara Lamprečnik.

Na trenutke je ob svojih besednih vložkih deloval malo prikupno zmeden, ampak srčen in iskren ter hvaležen za lep sprejem na Koroškem. Hkrati pa je vredno pohvaliti tudi organizatorja koncerta ZKŠTM Ravne na Koroškem, ki je poskrbel, da je nastopil v našem okolju glasbenik, ki si zadnje obdobje dobro utira pot na domači glasbeni sceni, postaja vedno bolj uveljavljen in priljubljen pri občinstvu. Suvereno pobira tudi festivalske nagrade ter prisega na slovensko glasbo, ki jo tudi najraje izvaja. Nedvomno še eden izmed koncertov, ki pušča pečat.

Naroči se
Obvestilo o
guest

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan
Ivan
7 dni nazaj

Verjamem, da se Korošci uživali ob nastopu Gregorja Ravnika. Poleg tega, da ima zelo prijetno barvo glasu, je izšolan pevec, največ pa velja njegova interpretacija. Ko poje čutiš, kaj doživlja in kaj želi sporočiti poslušalcem. Slovenija je z njim dobila še eno pevsko osebnost.

Dogodki

Gregor Ravnik je sinoči poskrbel za doživeto glasbeno izkušnjo, ki jo je uprizoril skupaj s svojimi glasbenimi prijatelji. Koroška ga je toplo sprejela.