korupcija

Trije slovenski košarkarji v Avstriji suspendirani zaradi suma prirejanja izidov

Avstrijsko državno tožilstvo je zaradi suma prirejanja izidov v povezavi s spletnimi stavami izvedlo hišno preiskavo pri treh slovenskih košarkarjih, ki igrajo za avstrijskega drugoligaša Swarco Raiders Tirol. Policija je zasegla prenosne računalnike in mobilne telefone, a za zdaj velja domneva nedolžnosti, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

V preiskavi korupcije v Evropskem parlamentu zasegli 1,5 milijona evrov

Na domovih zdaj že nekdanje podpredsednice Evropskega parlamenta, Grkinje Eve Kaili in nekdanjega evropskega poslanca, Italijana Antonia Panzerija je belgijska policija zasegla kar 1,5 milijona evrov, poročanje belgijskih medijev povzema italijanska tiskovna agencija Ansa. Dvojica je v priporu, ker naj bi prejemala podkupnine od Katarja.

Preberi »

Danes je mednarodni dan boja proti korupciji

Danes po svetu obeležujemo mednarodni dan boja proti korupciji. Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je tako že v sredo na Brdu pri Kranju organizirala dvodnevni dogodek Nova smer: krepitev integritete, kjer so izpostavili prenovo resolucije o preprečevanju korupcije in izpostavili, da Slovenija na indeksu zaznave korupcije nazaduje.

Preberi »

Na koprski policiji notranja preiskava zoper več kriminalistov

Na koprski policijski upravi so začeli notranjevarnostni postopek, v katerem preverjajo očitke o sumu odklonskih ravnanj policistov, ki naj bi sodelovali s kriminalci, poročajo Slovenske novice. Uvedbo postopka so za časnik potrdili na koprski policiji, o domnevnih nepravilnostih so bili obveščeni tudi na Specializiranem državnem tožilstvu (SDT).

Preberi »

KPK ni odkrila nepravilnosti pri lobističnih stikih med premierjem in dobavitelji medicinske opreme

KPK v pregledu lobističnih stikov med premierom Janezom Janšo oziroma stranko SDS in največjimi dobavitelji medicinske opreme ni odkrila nepravilnosti, je za portal N1 potrdil predsednik KPK Robert Šumi. Pod drobnogled so vzeli le zadnjih 10 let, medtem ko je Janša golf z lobisti in predstavniki dobaviteljev na Mauritiusu igral že decembra 2003.

Preberi »

Sodišče prvo skupino obtoženih v zdravstvu spoznalo za krive

Senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je v sojenju zaradi korupcije v zdravstvu prvo skupino obtoženih spoznal za krive sprejemanja oz. dajanja nedovoljenih daril. Sodišče je zdravnikom in nekdanjemu komercialistu v podjetju Emporio Medical izreklo od 10 mesecev do treh let zaporne kazni, denarne kazni in odvzem premoženja. Sodba še ni pravnomočna.

Preberi »