Koroška

Zveza geografov Slovenije ob stoletnici podrobneje o Koroški

Zveza geografov Slovenije obeležuje sto let. Od ustanovitve leta 1922 skrbi za razvoj in popularizacijo geografije prek strokovnih predavanj, organizacije strokovnih ekskurzij ter priprave didaktičnih gradiv. Jubilej bodo obeležili v Slovenj Gradcu, kjer se danes začenja 23. zborovanje slovenskih geografov.

Preberi »

Koroška s številnimi pripombami na operativni program za kohezijo. Nezadovoljstvo tudi zaradi zapiranja bančnih in poštnih poslovalnic

Člani sveta koroške regije so na današnji seji v Dravogradu razpravljali o osnutku operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike do leta 2027. Po besedah predsednice Marijane Cigala so imeli številne pripombe. Med drugim bi radi nadaljevali z izgradnjo cestne in komunalne infrastrukture ter opremljanjem industrijskih con.

Preberi »

Pogovorni večer BrezUPI MLADIH na Koroškem poln upov (VIDEO)

V četrtek, 27. 1. 2022, so udeleženci spletnega pogovornega večera »BrezUPI MLADIH na Koroškem – kako ustvariti privlačne pogoje za delo in življenje mladih na Koroškem?« sodelovali v razgibanem regijskem dogodku z evropsko dimenzijo, ki je odprl vrsto tem, aktualnih za mlade: vse od zaposlovanja in podjetništva, kmetovanja, kulturno-umetniškega udejstvovanja, socialnega vključevanja in aktivnega državljanstva do prostovoljstva in zdravega življenjskega sloga mladih.

Preberi »

Pohorje s celotno ponudbo na eni spletni strani in skupno smučarsko karto

Partnerstvo za Pohorje je v dveh letih delovanja med drugim vzpostavilo krovno spletno stran destinacije, enotne turistične informacijske table in sedem krožnih kolesarskih povezav med centri na Pohorju. V prihodnjih dneh bo zaživela tudi skupna smučarska karta, vse s ciljem zarisati Pohorje na turistični zemljevid sveta.

Preberi »

Na Koroškem porast okužb v starostni skupini pod 18 let. Pristojni napovedujejo nacionalno akcijo dnevov cepljenja

V četrtek, 9. decembra, so se v Slovenj Gradcu, v MKC na Ozarah, z ministrom Janezom Poklukarjem sestali predstavniki koroških institucij in služb (NIJZ, bolnišnica, zdravstveni domovi, Civilna zaščita, Rdeči križ, občine Dravograd, Muta in Slovenj Gradec) ter tudi trije župani: Tilen Klugler, župan MOSG, Marijana Cigala, županja Dravograda in trenutno predsedujoča Svetu koroške regije, in župan Mute, Mirko Vošner.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.