Koroška

Koroške občine za pomoč Petrinji 12 tisoč evrov

Koroški župani so na današnji spletni seji Sveta Koroške regije pozvali prebivalce regije k spoštovanju ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa ter jih pozivali k cepljenju proti covidu-19. Župani pa so razpravljali tudi o nekaterih drugih temah, med drugim tudi o pomoči Petrinji po nedavnem rušilnem potresu.

Preberi »

Župani za vključitev Koroške med upravičene regije za črpanje iz sklada za pravičen prehod

Koroški župani se strinjajo, da se tudi Koroška pridruži regijam, ki bi lahko v prihodnje za različne ukrepe in projekte črpale evropska sredstva iz sklada za pravičen prehod. Iz Slovenije sta med upravičenimi regijami že premogovni regiji Zasavje in Savinjsko-Šaleška regija, poleg Koroške pa stroka zdaj presoja še vključitev Gorenjske in Goriške.

Preberi »

Minister Tonin poudaril, da vlada z obiskom Koroške sporoča, da Koroška ni tam daleč, ampak je blizu našega srca, je sestavni del Slovenije

Prisotnost Ministrstva za obrambo se v Koroški regiji izkazuje predvsem skozi sistem zaščite in reševanja, saj prav naravne in druge nesreče predstavljajo glavne izzive s področja pristojnosti Ministrstva za obrambo v tej regiji. To so bile tudi glavne točke obiska ministra mag. Mateja Tonina v okviru vladnega obiska v Koroški regiji.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun