karantena

Nov način pridobivanja potrdil o prestajanju karantene na domu

Čas epidemije je poseben in od nas zahteva nenehne prilagoditve življenja in poslovanja. Eden od ključnih ukrepov za omejitev širjenja virusa SARS-CoV-2 je, da oseba, ki ji je bila potrjena okužba (s testom ali na podlagi mnenja zdravnika), ostane doma, pojasnjujejo na ministrstvu za zdravje.

Preberi »

Na mejah spremenjeni postopki za karanteno, spet možnost preverjanja zdravstvenega stanja

Vlada v novem odloku o ukrepih za preprečitev širjenja novega koronavirusa na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah schengenskega območja spet uvaja možnost preverjanja zdravstvenega stanja oseb, ki prehajajo mejo. V skladu s petim protkoronskim zakonom pa se spreminjajo tudi pravila odrejanja karantene ob vstopu v državo.

Preberi »

Potrdila za delavca, ki bi moral v karanteno, predvidoma prek medicine dela

Pristojna ministrstva in službe usklajujejo protokol za primere, ko delavec zaradi stika z okuženo osebo ne more opravljati svojega dela, odločbe o karanteni pa zaradi preobremenjenosti NIJZ ne dobi več. Delodajalci bodo lahko predvidoma povračilo nadomestila plače za takšne delavce uveljavljali s potrdilom, ki ga bo izdala medicina dela.

Preberi »

Nemčija na rdeči seznam uvrstila dodatne dele Slovenije

Nemčija je danes med rizične dežele zaradi novega koronavirusa uvrstila dodatne slovenske pokrajine – Zasavsko, Gorenjsko, Osrednjeslovensko in Savinjsko. Že pred tem so v Berlinu med tvegana območja uvrstili Koroško, Primorsko in notranjsko. Nemške oblasti odsvetujejo vsa potovanja na tovrstna tvegana območja zaradi covida-19.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila