karantena

V ponedeljek ponovno pouk v podružnični šoli v Kotljah

V nedeljo se za 76 učencev in osem zaposlenih s podružnične osnovne šole v Kotljah izteče odrejena karantena, tako da se na tej šoli pouk ponovno začenja v ponedeljek. “V šolo se v ponedeljek lahko vrnejo vsi zdravi zaposleni in otroci. Kdor je bolan, mora ostati doma,” so za STA danes pojasnili na matični Osnovni šoli koroški jeklarji.

Preberi »

V desetih dneh v šolah 86 okužb s koronavirusom in 917 karanten, v vrtcih 27 okužb in 245 karanten

Šolsko leto 2020/2021 se odvija po modelu B, kar pomeni, da učenke in učenci ter dijakinje in dijaki obiskujejo pouk v šoli. Podatki kažejo, da trenutno ni nobenega razloga za spremembe. “Naše vodilo ostaja – vsi učenci osnovnih šol in dijaki srednjih šol naj se izobražujejo v šolah oziroma v zavodih,” poudarjajo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Preberi »

Fafangel: Od nedelje bodo vse karantene, ne le na meji, odrejene za 10 dni

Predstojnik Centra za nalezljive bolezni na NIJZ Mario Fafangel je danes povedal, da bodo od nedelje vse odrejene karantene, ne le tiste izdane na mejah, trajale 10 in ne več 14 dni. Kljub 108 potrjenim okužbam v četrtek Fafangel pravi, da je dobro, da se v Sloveniji veliko testira in da “zadaj nimamo ledene gore” okuženih.

Preberi »

Z nedeljo se na meji odrejena karantena skrajšuje s 14 na 10 dni

Z nedeljo se obdobje karantene ob vstopu iz epidemiološko nevarnih držav v Slovenijo skrajšuje s 14 na 10 dni. Izjemi, ko karantena ne bo odrejena, za pogreb bližnjega sorodnika in vzdrževanje stikov z ožjimi družinskimi člani, pa od nedelje ne bosta več časovno omejeni, je na novinarski konferenci dejal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Preberi »

V ponedeljek osem glob zaradi nenošenja zaščitnih mask

Zdravstveni inšpektorat je od petka, ko je začel veljati odlok za zamejitev epidemije covida-19, opravil nadzore na 397 različnih objektih, od tega 189 v ponedeljek. V ponedeljek so obiskali 90 gostinskih obratov in izdali sedem glob zaradi nenošenja mask, v 96 trgovinah eno globo, je danes povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila