karantena

Na Koroškem v nedeljo 7 novih okužb. Viša se število oddelkov osnovnih in srednjih šol v karanteni

V nedeljo so v Sloveniji opravili 1706 PCR-testov iz njimi potrdili 291 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 17 odstotkov vseh testov. V bolnišnicah zdravijo 363 bolnikov s covidom-19, od tega 97 na intenzivni negi. Umrlo je pet covidnih bolnikov. Na
novih okužb. Koroškem so v nedeljo potrdili 7 novih okužb. V SB Slovenj Gradec pa zdravijo enako število covidnih bolnikov kot dan pred tem.

Preberi »

Vlada spremenila pogoje za izjeme od napotitve v karanteno, odločila tudi o proračunskih prerazporeditvah

Vlada je na današnji seji spremenila nekatere pogoje za izjeme, ki jim po visoko tveganem stiku z novim koronavirusom okuženo osebo ni treba v karanteno. V karanteno tako ne bo treba prebolevnikom šest mesecev po dokazani okužbi, za cepljene s cepivom AstraZenece pa bo izjema od karantene začela veljata 21 dni po drugem odmerku, so sporočili.

Preberi »

Epidemiologi si prizadevajo, da bi ohranili pouk v vzgojno-izobraževalnih zavodih, en oddelek na eni od OŠ medtem že v karanteni

NIJZ ob začetku šolskega leta poziva k spoštovanju zaščitnih ukrepov in cepljenju proti covidu-19. Kot so sporočili, si tudi epidemiologi prizadevajo, da bi ohranili pouk v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Na prvi šolski dan je sicer en oddelek na Osnovni šoli (OŠ) Stranje pri Kamniku po poročanju medijev že v karanteni zaradi okužbe učenke.

Preberi »

Odrejene karantene ni mogoče prekiniti s cepljenjem. Enostavno in brez stroškov se ji izognemo, če se cepimo prej, kar je tudi najbolj priporočljivo

Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata je napovedala, da bodo v sodelovanju s policijo poostrili nadzor nad izpolnjevanjem pogoja PCT. Po njenih besedah so sicer inšpektorji zaradi neizpolnjevanja pogoja PCT med 19. julijem in 22. avgustom izdali skupno 175 ukrepov, od tega 16 sankcij po zakonu o prekrških.

Preberi »

Izenačujejo se pogoji za vstop v Slovenijo od 15. 7. naprej

Rdeče, oranžne in zelene države od srede naprej več ne obstajajo. Vlada je izenačila pogoje za vstop v Slovenijo. Nujna potrdila pri prečkanju meje bodo potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ter PCR ali hitri test. Brez dokazila vas čaka deset dnevna karantena.

Preberi »

Od danes v Slovenijo olajšan vstop s hrvaškega Jadrana

Hrvaški Jadran, Švica, Vatikan, avstrijska dežela Tirolska, Ciper, Češka, Luksemburg, Nemčija, Poljska, Slovaška, BiH, Srbija in Črna gora od danes niso več na rdečem seznamu z visokim tveganjem za okužbo z novim koronavirusom. To pomeni, da je vstop v Slovenijo možen brez napotitve v karanteno.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.