izbor

Nova moštna d’čva je Veronika Ridl

Pod okriljem Sadjarskega društva Mežiške doline in Društva podeželske mladine Mežiška dolina poteka na Prevaljah Moštna gavda, z izborom moštne d’čve in krstom mošta.

Preberi »

Naziv najboljši Slovenski valček leta 2022 osvojila skladba Drobno srce S.O.S. kvinteta (VIDEO)

Na 25. festivalu Slovenska polka in valček 2022 je včeraj nastopilo 6 ansamblov, ki so se tekom leta predstavili v oddajah Zimski in Poletni pozdrav. Razvedrilni program TV SLO pa je v finale neposredno povabil še Nove spomine in Polkaholike. Glasbeniki so se tudi tokrat potegovali za dve festivalski nagradi: nagrado za najboljšo polko po mnenju občinstva in nagrado za najboljši valček po mnenju občinstva.

Preberi »

Zlato jabolko za najboljši slovenski jabolčnik na Koroško

Turistično društvo Boštanj ob Savi je v Gostišču Dolinšek na Vrhu pri Boštanju včeraj pripravilo drugi Salon sadnih vin in sokov ter peto ocenjevanje jabolčnikov, sadnih vin in sokov. Nagrado zlato jabolko za najboljši oz. najvišje ocenjeni slovenski jabolčnik so podelili kmetiji Rebernik iz Pameč pri Slovenj Gradcu.

Preberi »

Slovenija brez nastopa v finalu letošnjega tekmovanja za pesem Evrovizije

V italijanskem Torinu je nocoj potekal prvi polfinalni večer za 66. tekmovanje za pesem Evrovizije. Slovenskim predstavnikom, skupini LPS s pesmijo Disko se ni uspelo uvrstiti v sobotni finalni večer, kamor so se danes uvrstile Švica, Armenija, Islandija, Litva, Portugalska, Norveška, Grčija, Ukrajina, Moldavija in Nizozemska.

Preberi »

Slovenski avto leta 2022 je Toyotin yaris cross

Slovenski avto leta 2022 je Toyotin yaris cross, ki je prestolu nasledil Škodino octavio. Toyota je ta naslov osvojila prvič v 30-letni zgodovini izbora, poročajo spletni mediji. Za naslov so se potegovali še Oplova mokka, Škodin enyaq, Volkswagnov ID.4 in Renaultov conquest.

Preberi »

Eva Pavlović Mori in Klemen Čebulj najboljša v sezoni 2021

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je v sklopu finala pokala Slovenije podelila priznanja najboljšim. V izboru za najboljša igralca sta zmagala Eva Pavlović Mori, ki je naslov najboljše prejela drugič zaporedoma, ter Klemen Čebulj, ki je priznanje osvojil že tretjo leto po vrsti, so sporočili iz OZS.

Preberi »

Garnbretova, Pogačar in košarkarji na vrhu v 2021

Janja Garnbret, Tadej Pogačar in slovenska moška košarkarska reprezentanca so postali najboljši športniki leta 2021. Društvo športnih novinarjev Slovenije je razglasitev opravilo nocoj v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Preberi »