Search
Close this search box.

Korošci glasujte za Romano Lesjak, za Slovenko leta 2023

Županja Črne na Koroškem, Romana Lesjak, ženska, ki je v času največje naravne katastrofe v dosedanji zgodovini pokazala, kako deluje voditeljica, je med enajstimi kandidatkami za Slovenko leta 2023, ki jo izbira revija Jana. Zanjo lahko s kuponom ali prek spleta glasujete do vključno 20 februarja.

Med enajstimi kandidatkami je Romana Lesjak zasluženo nominirana za Slovenko leta 2023, ki jo izbira revija Jana. Korošci znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno in prav je, da predani koroški županji pomagamo do naziva, ki bo okrepil prepoznavnost naše regije po vsej Sloveniji. Poskrbimo, da bo močna sled o klenih Korošcih slišana tudi v prihodnje. Primer dobre prakse navedenega pa je zagotovo županja vasi olimpijcev, ki so naš glas že ponesli na vrh sveta. Zdaj je čas, da neomajna Korošica postane Slovenka leta.

Revija Jana že tradicionalno izbira Slovenko leta  in predstavlja “enajst žlahtnih zgodb, prepolnih navdiha, moči in poguma”. Letos se je med enajsterico navdihujočih zgodb žensk, uvrstila tudi ženska, ki je v času največje naravne katastrofe v dosedanji zgodovini pokazala, kako deluje voditeljica. Korošica, ki je že večkrat dokazala pripadnost svojemu kraju. S svojo neizmerno voljo je pustila močno in neizbrisljivo sled – ne le pri domačinih v Črni na Koroškem, temveč v celi regiji in celi Sloveniji. Seveda pa je bila opažena tudi izven meja naše dežele. Poskrbeti moramo, da bo Koroška opažena, videna in slišana tudi v prihodnje. Pa ne le zaradi pretresljivih in žalostnih, dih jemajočih zgodb.

Romana Lesjak je županja Črne na Koroškem, ki je s svojo neuklonljivo voljo zajezila obup po avgustovskih poplavah, ki so zalile polovico države. Ko se je pobesnela voda umaknila, je obula gumijaste škornje, oblekla hlače in se s kolesom zapodila na z muljem prekrite ceste, da je ljudem svoje od sveta odrezane občine prinesla upanje in pomoč. Ko je osem dni pozneje prvič legla v posteljo pred polnočjo, bi se Črna lahko preimenovala v Svetla na Koroškem. Po zaslugi marljivih krajanov, pogumnih gasilcev, vojakov, policistov in sočutnih prostovoljcev – in tudi po zaslugi županje, ki je s svojim zgledom postala simbol trdoživosti ne le Koroške, temveč tudi celotne Slovenije. »Ne bom dopustila, da bi pozabili na Črno!« je obljubila tedaj in obljubo drži še danes. Ženska, ki je v času največje naravne katastrofe v dosedanji zgodovini pokazala, kako deluje voditeljica”, so o Korošici zapisali v reviji Jana.

Zdaj je čas, da Korošci z roko v roki, podpremo županjo Romano Lesjak in jo z glasovanjem, ponesemo na vrh Slovenije, ker je močno zaznamovala preteklo leto in se ni predala niti, ko je bilo najtežje. Ko so že skoraj vsi drugi omagali, je bila ona tista, ki je spodbujala vse okoli sebe.

Zanjo lahko do vključno 20. februarja 2024 vsak dan glasujete TUKAJ ali s kuponom, ki ga najdete v reviji Jana in ga pošljite na naslov: Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje.

Županja Črne na Koroškem, Romana Lesjak, ženska, ki je v času največje naravne katastrofe v dosedanji zgodovini pokazala, kako deluje voditeljica, je med enajstimi kandidatkami za Slovenko leta 2023, ki jo izbira revija Jana. Zanjo lahko s kuponom ali prek spleta glasujete do vključno 20 februarja.