inšpekcija

Kupi sadre na Koroškem ostajajo v naravi, policija išče povzročitelja

Kupi nelegalno odložene sadre na kmetijskih zemljiščih na Koroškem so večinoma še vedno v naravi, kmetje so namreč uspeli s pritožbami zoper odločbe inšpektorata za okolje in prostor. Policija išče povzročitelja, do zdaj opravljene analize kmetijskih pridelkov pa niso pokazale povišanih vrednosti težkih kovin, danes poroča časnik Večer.

Preberi »

Inšpekcija zaradi bele snovi na koroških njivah s postopkom tudi proti Intergasu

Inšpekcija je po nadzoru trošenja bele snovi na koroških kmetijskih zemljiščih uvedla več inšpekcijskih postopkov, med drugim proti družbi Intergas, ki ima s Steklarno Rogaška sklenjeno pogodbo za odvoz sadre. Na kmetijskem ministrstvu so za Večer povedali, da je glede na zbrane podatke na njivah sadra, ki je stranski proizvod iz Steklarne Rogaška.

Preberi »

Delavska svetovalnica pozvala k nadzoru izplačevanja regresa

V Delavski svetovalnici so zaskrbljeni nad podatkom Finančne uprave RS (Furs), koliko delodajalcev lani in letos ni oddalo obrazca za izplačilo regresa. Zato so Inšpektorat RS za delo pozvali k takojšnjemu nadzoru delodajalcev glede izplačevanja regresa, so sporočili iz Delavske svetovalnice.

Preberi »

Inšpektorji neskladnosti ugotovili v sedmih cepilnih centrih, tudi na Ravnah

Zdravstveni inšpektorat je v minulem tednu opravil tudi nadzore nad cepilnimi centri po državi. Neskladnosti je ugotovil v sedmih cepilnih centrih, pri čemer je šlo predvsem za izvajanje cepljenja v nasprotju s strategijo oz. za napake pri vodenju čakalnih seznamov, je na novinarski konferenci povedala Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata.

Preberi »

Za vikend poostren nadzor na smučiščih, policija tam v zadnjem tednu obravnavala 27 nesreč

Zdravstveni inšpektorat, inšpektorat za infrastrukturo in policija bodo prihajajoči vikend na vseh smučiščih po Sloveniji, ki obratujejo, izvedli poostren nadzor. Že v minulih dneh so inšpektorji ugotovili nekaj neskladnosti na smučiščih, med drugim pri gostinski ponudbi. Policisti pa so v zadnjem tednu dni obravnavali 27 nesreč na smučiščih.

Preberi »