Zanemarjeno govedo: “Zasušen drek na njih pove, da v takšnih pogojih že dolgo živijo” (FOTO)

Slovenija, da ne bo pomote in ne bi kdo mislil, da je to kje v tujini. Greš na izlet, si misliš, kako lepo se boš imel, potem pa vidiš tole," so ob objavljenih fotografijah blatnih živali zapisali na Facebook strani Društva za zaščito konj.

So zato, ker so rojene, vzrejene in pitane za meso, za zakol, res manjvredne in je čisto vseeno v kakšnih pogojih živijo? Vem, izgovori bodo, da je jesen, da so padavine, ampak zasušen drek na njih pove, da v takšnih pogojih že dolgo živijo. Da so tudi pred padavinami ležali v lastnih iztrebkih. Ne, v takem ne morejo in ne smejo živeti. Za to ni opravičila,” so dodali.

Za konec so še zapisali, da so podali prijavo in čakajo na ukrepe inšpekcije. “Vsaj ureditvena odločba bo, da morajo drek spucat,” so sklenili zapis pri Društvu za zaščito konj.

Iz komentarjev pod objavo je razvidno, da gre za živali nekje na Štajerskem. Sicer pa se je med uporabniki družbenega omrežja Facebook in društvom, ki je slike objavilo, vnela burna debata. Nekateri se strinjajo s člani društva, da so živali preveč blatne in živijo v neprimernih okoliščinah, spet drugi temu ostro nasprotujejo.