Search
Close this search box.

GZS

Na gospodarskem forumu Koroške o nujnosti hitre cesti in priložnostih po ujmi

Na gospodarskem forumu koroške regije, ki sta se ga danes v Radljah ob Dravi udeležila tudi ministra Emilija Stojmenova Duh in Matjaž Han, je slednji poudaril nujnost izgradnje hitre ceste za regijo. Govorniki so ugotavljali tudi, da so že zdaj številna podjetja zelo inovativna in da nedavna ujma kljub veliki škodi lahko ponuja tudi priložnosti.

Preberi »

Na GZS opozarjajo na previdnost pri sprejemanju sankcij: Predvsem se bojijo prekinitve plačilnega sistema Swift, zelo pomembne se jim zdijo tudi nemotene dobave plina

V gospodarstvu z zaskrbljenostjo spremljajo dogajanje v Ukrajini. Podjetja, ki poslujejo z državami na tem območju, so se danes sestala na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) in izrazila pričakovanje, da se ne bo sprejemalo sankcij proti Rusiji, ki bi lahko škodile podjetjem v Evropi. Predvsem se bojijo prekinitve plačilnega sistema Swift.

Preberi »

GZS poziva k razmisleku o uvedbi obveznega cepljenja za starejše od 50 let

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) odločevalce poziva k razmisleku o uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19 vsaj za vse prebivalce, starejše od 50 let. Ob tem je generalni direktor zbornice Aleš Cantarutti člane ponovno pozval k doslednemu upoštevanju vse preventivnih ukrepov v podjetjih ter strogemu nadzoru nad izpolnjevanjem pogoja PCT.

Preberi »

GZS: Jesensko zaprtje bi državo stalo 800 milijonov evrov

Če bi jeseni vnovič prišlo do zaprtja gospodarstva, bi to pomenilo izgubo 1,7 milijarde evrov prihodkov, 400 milijonov evrov dodane vrednosti in 2500 delovnih mest. Državo bi podpora prizadetemu gospodarstvu in javnemu sektorju stala okoli 800 milijonov evrov, kar znese 400 evrov na prebivalca, so izračunali v GZS in zato pozvali k cepljenju.

Preberi »

GZS pozvala MOP k pripravi strategije ravnanja z blatom

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) opozarjamo, da je za rešitev problematike ravnanja z blatom nujna priprava in sprejem strategije, ki uradno in zavezujoče potrjuje izvedbo konkretnih rešitev. Za oblikovanje tovrstne strategije mora biti pristojno Ministrstvo za okolje in prostor RS.

Preberi »

Dogodki