gradnja

Na Muti največja naložba v tem mandatu novi vrtec

Največja naložba na Muti v mandatu nove županje Angelce Mrak bo novi vrtec z osmimi oddelki. Občina Muta ga načrtuje že več let, prva dela pa bodo po načrtih stekla letos. Obenem načrtujejo gradnjo ostale infrastrukture šolskega okoliša, s čimer se bo spremenila tudi podoba središča kraja.

Preberi »

Na Ravnah na Koroškem zgradili nov vrtec, malčki se vanj selijo novembra

Po skoraj štirih desetletjih od zadnje na novo zgrajene vrtčevske enote v občini Ravne na Koroškem so tam danes javnosti predstavili nov vrtec z 12 oddelki. Naložba je vredna 4,5 milijona evrov z DDV in je finančno gledano največji projekt občine v iztekajočem se mandatu. Malčki bodo prostore zapolnili po krompirjevih počitnicah.

Preberi »

S položitvijo temeljnega kamna za projekt Aglomeracija 10991 Zg. Vižinga – občina Radlje ob Dravi otvorili Radeljska srečanja (FOTO)

V Radljah ob Dravi se bodo tudi letos v okviru občinskega praznika Občine Radlje ob Dravi odvile številne zanimive kulturne, športne in glasbene prireditve za vse generacije. Letošnje Radeljske dneve so uradno otvorili danes s položitvijo temeljnega kamna Aglomeracija 10991 Zg. Vižinga – Občina Radlje ob Dravi.

Preberi »

Stanovanjski sklad bo do leta 2026 zgradil več kot 1200 javnih najemnih stanovanj. Nekaj tudi na Koroškem

Stanovanjski sklad RS, ki je bil uspešen pri pridobivanju nepovratnih sredstev okoljskega ministrstva in posojila Razvojne banke Sveta Evrope v skupni vrednosti 108,25 milijona evrov, namerava do leta 2026 zgraditi 1244 javnih najemnih stanovanj po vsej državi, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal direktor sklada Črtomir Remec.

Preberi »