Search
Close this search box.

32. Gradovi Kralja Matjaža v Črno privabili množico obiskovalcev (FOTO)

Danes so ekipe v Črni na Koroškem gradile gradove in ledene skulpture na tradicionalnih, že 32. Gradovih kralja Matjaža.

Danes, 27. januarja 2024, so se že ob  9. uri začele zbirati ekipe graditeljev snežnih gradov in skulptur na že 32. Gradovih kralja Matjaža v Črni na Koroškem. Kot vsako leto so ekipe z gradnjo pričeli že zgodaj, da bi imeli dovolj  časa za izdelavo svojih čudovitih izdelkov in do večera pričarali ledeno pravljico.

Ob 9.40 uri je gradnjo slavnostno otvoril sam Kralj Matjaž in vsem ekipam, zbranim na  Matevžavih travnikih pod stadionom v centru Črne na Koroškem zaželel obilo uspeha.  

Ekipe so pridno gradile in ustvarjale vse do 16. Ure, ko se je gradnja zaključila in so izdelane skulpture okrasili s svečami, ki so poskrbele za še lepše vzdušje, ko je v Črni zašlo sonce.

V okviru dogajanja se je med dnevom odvijal tudi pester spremljevalni program. Med drugim drugim so razglasili Športnika leta 2023, izbrali so Alenčico, za navdušenje vseh zbranih so poskrbeli ognjena predstava, laser show, ter svečani prihod kralja Matjaža, ki je podelil nagrade najboljšim  ekipam.

Med pestrim celodnevnim dogajanjem so na oder stopili tudi številni koroški glasbeniki, pod skupnim imenom Koroška Aid – S ♥ za Črno. Na odru so se zvrstili Adi Smolar, Adrijana Kamnik, Damijan Zih, Milan Kamnik, Nipke, Dunja Vrhovnik,Nushy, Samo Sam, Fredi Miler, Vera Trafella in drugi, ki so preko celega dneva skrbeli za pestro glasbeno podlago.

Zvečer pa so za najbolj noro zabavo ob zaključku dneva odlični Kingstoni.

Celotna prireditev Gradovi kralja Matjaža je v Črni na Koroškem  pričarala zabaven in razigran zimski dan v naravi, v katerem so uživali tako udeleženci graditelji, kot tudi vsi obiskovalci, ki so si prišli ogledati ledene skulpture.  Snežne skulpture bodo na ogled seveda tudi jutri in v prihodnjih dneh, zato kar pot pod noge in hitro v Črno na Koroškem.

Fotogalerija

Dogodki

Danes so ekipe v Črni na Koroškem gradile gradove in ledene skulpture na tradicionalnih, že 32. Gradovih kralja Matjaža.