Search
Close this search box.

VIDEO IN FOTO: Voda končno stekla po novem vodovodu na Prevaljah

Včeraj, 12. oktobra 2023, so na Prevaljah slavnostno otvorili nov vodovod.

Sedemdeset dni po katastrofalnih poplavah bodo na Prevaljah, po 53. dneh projektiranja, trasiranja in trdega dela podnevi ter tudi ponoči, s pomočjo nadzornikov, domačih gradbincev,  Slovenske vojske, vodovodnih monterjev iz različnih koncev države in potrpežljivih občanov, so zaključili gradnjo novega vodovoda na Prevaljah, ki so ga včeraj, 12. oktobra 2023, tudi slavnostno otvorili.

Ob tej slovesni priložnosti so spustili po cevovodu zdravo, pitno vodo za več kot 12.000 občanov Prevalj, Raven na Koroškem in Mežice.

Slovesnosti, ki je potekala ob bencinskem servisu Petrol na Prevaljah, v neposredni bližini novega vodovoda, se je udeležil tudi predsednik vlade, dr. Robert Golob. Poleg župana občine Prevalje in predstavnikov prevaljske občine, so bili na slovesnosti prisotni tudi župani in predstavniki ostalih koroških občin, predstavniki gasilskih in drugih društev, koroški poslanci in velika zbrana množica Korošcev, pridružila pa se jim je tudi ministrica za infrastrukturo, Alenka Bratušek.

Ob tem sta predsednik vlade, dr. Robert Golob in župan Prevalj, Matic Tasič, tudi nazdravila s kozarcem vode, ob slovesnosti pa so poskrbeli tudi za pester spremljevalni kulturni program.  

Matic Tasič, župan občine Prevalje, pa je na včerajšnji slovesnosti dejal, da naj tečejo solze sreče, prav tako pa se je zahvalil vsem, so kakorkoli pripomogli k hitri izgradnji novega vodovoda.

Zbrana množica je z navdušenjem spremljala slavnostno rezanje traku na novem vodovodu, po katerem je stekla zdrava, pitna voda za več kot 12.000 prebivalcev občin Prevalje, Ravne na Koroškem in Mežica.

Več pa si oglejte v fotogaleriji:

Dogodki

Včeraj, 12. oktobra 2023, so na Prevaljah slavnostno otvorili nov vodovod.