gostinstvo

Sindikat Lobnika opozoril na diskriminacijo necepljenih delavcev v gostinstvu in turizmu. Nesprejemljivo se jim tudi zdi, da imajo cepljeni in preboleli vse več “privilegijev”

V Sindikatu delavcev gostinstva in turizma Slovenije so zagovornika načela enakosti Miha Lobnika opozorili, da so tisti delavci v gostinstvu in turizmu, ki se iz različnih razlogov niso cepili, diskriminirani na različnih področjih. Prosili so ga za pomoč, da bodo vsi državljani znova enakopravno obravnavani.

Preberi »

Zajc: Izigravanje epidemioloških pravil na dolgi rok ne koristi nikomur

Vlada ob sproščanju ukrepov v storitvenem sektorju pomembno varovalko vidi v modelu PCT (prebolevniki, cepljeni in testirani). Po besedah državnega sekretarja Simona Zajca na ta način zavarujemo zdravje gostov, ponudnike storitev pa ohranimo kot varne lokacije. Izigravanje epidemioloških pravil na dolgi rok ne koristi nikomur, je jasen.

Preberi »

Bratuša: Testiranje gostov možno tudi v nastanitvenih obratih

V gostinskih in nastanitvenih obratih morajo goste pred postrežbo v notranjosti oz. ob prijavi opozoriti, da za koriščenje storitev velja eden od pogojev – so prebolevniki, cepljeni ali imajo negativni test na novi koronavirus. Testiranje je možno tudi v nastanitvenih obratih, če ga opravlja pooblaščeni izvajalec, je pojasnila Maja Bratuša.

Preberi »

Počivalšek napovedal sprostitve na področju gostinstva in turizma

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je ob današnjem obisku Kranjske Gore napovedal sprostitve nekaterih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom na področju gostinstva in turizma. O njih naj bi že danes na dopisni seji odločala vlada, veljati pa naj bi začele v ponedeljek.

Preberi »

Boštjan Paradiž: Z dosedanjimi ukrepi smo pridobili premalo sredstev, da bi lahko likvidnostno preživeli in ponovno zagnali dejavnost

Priprava interventnega zakona za pomoč panogam, ki so bile večji del lanskega leta in letos zaprte, kot so gostinstvo, turizem in industrija srečanj, je v zaključni fazi, je pred sejo upravnega odbora GZS, na kateri gostuje, dejal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Trenutno delno odprtje dejavnosti je sicer pomemben začetek, je poudaril.

Preberi »

V gostinstvu in turizmu odločno proti obveznemu testiranju gostov

Gostinci so veseli ponovnega odprtja gostinskih in nastanitvenih obratov, vendar pa ne pristajajo na pogoj, da mora imeti gost za obisk notranjosti gostinskih in nastanitvenih obratov negativni test, potrdilo o cepljenju ali dokazilo o prebolelosti. Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS je zato vlado pozvala, da te diskriminatorne pogoje nemudoma odpravi, so zapisali na spletni strani Obrtno-podjetniške zbornice.

Preberi »

V gostinstvu in turizmu veseli odpiranja, kritični do pogojev

V gostinski in turistični panogi pozdravljajo dodatno odpiranje dejavnosti, kritični pa so do pogojev, pod katerimi jim bo kmalu dovoljeno ponujanje storitev gostom. Veliko je odprtih vprašanj, komuniciranje je pozno, hotelirji pa po besedah Gregorja Jamnika tudi nimajo rezervacij. Blaž Cvar je prepričan, da so pogoji za gostince diskriminatorni.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.