gostinstvo

Najem Ivarčkega jezera začasno prevzema lokalni ponudnik

V poletni sezoni občina Ravne začasno rešuje gostinsko ponudbo ob Ivarčkem jezeru z izbiro domačega ponudnika Rajka Kočeta. Pogajanja za dolgoročnejše dogovore še vedno potekajo, vendar je ključno usklajevanje glede investicij in infrastrukture. Cilj je najti investitorja, ki bo jezero dolgoročno razvijal in omogočil njegovo trajnostno delovanje.

Preberi »

Sekcija za gostinstvo in turizem podelila priznanja za kakovost gostinske ponudbe. Med prejemniki tudi Korošca

Strokovno srečanje gostincev, ki je letos potekalo prvi dan Dnevov slovenskega turizma, je bilo v znamenju trajnosti in iskanja skupnih rešitev za višjo dodano vrednost v panogi. Na okrogli mizi z zanimivimi gosti so se govorci dotaknili pereče teme, kako z modernimi pristopi gostinstvo narediti bolj privlačno za nove generacije, sposobno ustvarjati večjo dodano vrednost in zagotoviti njegovo privlačnost, tako za goste, kot tudi za gostince in njihove zaposlene. Popoldanski del srečanja je zaznamovala podelitev priznanj gostincem za jubileje poslovanja in priznanja za kakovost njihove ponudbe.

Preberi »

Sindikat Lobnika opozoril na diskriminacijo necepljenih delavcev v gostinstvu in turizmu. Nesprejemljivo se jim tudi zdi, da imajo cepljeni in preboleli vse več “privilegijev”

V Sindikatu delavcev gostinstva in turizma Slovenije so zagovornika načela enakosti Miha Lobnika opozorili, da so tisti delavci v gostinstvu in turizmu, ki se iz različnih razlogov niso cepili, diskriminirani na različnih področjih. Prosili so ga za pomoč, da bodo vsi državljani znova enakopravno obravnavani.

Preberi »

Zajc: Izigravanje epidemioloških pravil na dolgi rok ne koristi nikomur

Vlada ob sproščanju ukrepov v storitvenem sektorju pomembno varovalko vidi v modelu PCT (prebolevniki, cepljeni in testirani). Po besedah državnega sekretarja Simona Zajca na ta način zavarujemo zdravje gostov, ponudnike storitev pa ohranimo kot varne lokacije. Izigravanje epidemioloških pravil na dolgi rok ne koristi nikomur, je jasen.

Preberi »

Bratuša: Testiranje gostov možno tudi v nastanitvenih obratih

V gostinskih in nastanitvenih obratih morajo goste pred postrežbo v notranjosti oz. ob prijavi opozoriti, da za koriščenje storitev velja eden od pogojev – so prebolevniki, cepljeni ali imajo negativni test na novi koronavirus. Testiranje je možno tudi v nastanitvenih obratih, če ga opravlja pooblaščeni izvajalec, je pojasnila Maja Bratuša.

Preberi »

Počivalšek napovedal sprostitve na področju gostinstva in turizma

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je ob današnjem obisku Kranjske Gore napovedal sprostitve nekaterih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom na področju gostinstva in turizma. O njih naj bi že danes na dopisni seji odločala vlada, veljati pa naj bi začele v ponedeljek.

Preberi »

Boštjan Paradiž: Z dosedanjimi ukrepi smo pridobili premalo sredstev, da bi lahko likvidnostno preživeli in ponovno zagnali dejavnost

Priprava interventnega zakona za pomoč panogam, ki so bile večji del lanskega leta in letos zaprte, kot so gostinstvo, turizem in industrija srečanj, je v zaključni fazi, je pred sejo upravnega odbora GZS, na kateri gostuje, dejal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Trenutno delno odprtje dejavnosti je sicer pomemben začetek, je poudaril.

Preberi »

Dogodki