gostinstvo

Strokovni svet za gostinstvo na vlado naslovil predloge za pomoč gostinstvu

Gostinci bodo na vse težje razmere v panogi zaradi posledic epidemije covida-19 opozarjali tudi preknovoustanovljenega strokovnega sveta za gostinstvo. Zahteve, med katerimi je tudi 100-odstotno nadomestilo plače za zaposlene na čakanju, so strnili v odprto pismo, ki ga bodo so ga poslali premierju Janezu Janši in ministru Zdravku Počivalšku.

Preberi »

Cvar: “Vsaj del gostinstva bi lahko na nek način obratoval in bi mu s tem omogočili preživetje z lastnim delom”

Na zavodu za zaposlovanje se je od začetka epidemije covida-19 do konca oktobra prijavilo 9537 novih brezposelnih iz panoge gostinstva in turizma. V sektorju ob tem ocenjujejo, da je brez dela ostalo vsaj še enkrat toliko zaposlenih za določen čas, študentov in drugih. Brez pravočasne in zadostne pomoči države se bo to število še povečevalo.

Preberi »

Gostinci si želijo kritja fiksnih stroškov v celoti

Gostinci so se zaradi epidemije znašli v brezupnem položaju. Soočajo se z odpuščanji, številni razmišljajo o zaprtju dejavnosti, drugi so svoje gostinske obrate že zaprli. Zato pričakujejo, da bo šesti protikoronski zakon predvidel kritje fiksnih stroškov v celoti, vključno z najemninami. S tem bi obenem popravili diskriminatorno obravnavo malih poslovnih subjektov v javnem pozivu za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19, opozarjajo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS).

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun