gostinstvo

Jamie Oliver odprl prvo restavracijo v Črni gori

Zvezdniški britanski kuhar Jamie Oliver je te dni odprl svojo prvo restavracijo v Črni gori. Restavracija je del njegove znane verige restavracij z italijansko hrano Jamie’s Italian, stoji pa v Tivtu. To je njegova druga restavracija na zahodnem Balkanu in prva na Jadranski obali.

Preberi »

Koroški gostinci vabljeni k oddaji vloge za subvencionirano študentsko prehrano

Pred tedni so na strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti objavili javni razpis za izbiro ponudnikov subvencionirane študentske prehrane za leti 2025 in 2026. Razpis prinaša nekaj novosti, med drugim je odprt za vse kraje v Sloveniji. Koroške gostince so k prijavi povabili na Fakulteti za tehnologijo polimerov, na Koroškem namreč primanjkuje ponudnikov subvencionirane študentske prehrane, so zapisali.

Preberi »

Luka Basi: Za mojo vizijo na Ravnah ni posluha

Zadnje dni se v medijih pojavljajo informacije o črnogradnji objekta, ki je zrasel ob vznožju Poseke, postavil pa ga je Luka Basi. Tudi mi smo povprašali vse udeležene – Luko Basija, Marjana Glinika in Občino Ravne na Koroškem.

Preberi »

Najem Ivarčkega jezera začasno prevzema lokalni ponudnik

V poletni sezoni občina Ravne začasno rešuje gostinsko ponudbo ob Ivarčkem jezeru z izbiro domačega ponudnika Rajka Kočeta. Pogajanja za dolgoročnejše dogovore še vedno potekajo, vendar je ključno usklajevanje glede investicij in infrastrukture. Cilj je najti investitorja, ki bo jezero dolgoročno razvijal in omogočil njegovo trajnostno delovanje.

Preberi »

Sekcija za gostinstvo in turizem podelila priznanja za kakovost gostinske ponudbe. Med prejemniki tudi Korošca

Strokovno srečanje gostincev, ki je letos potekalo prvi dan Dnevov slovenskega turizma, je bilo v znamenju trajnosti in iskanja skupnih rešitev za višjo dodano vrednost v panogi. Na okrogli mizi z zanimivimi gosti so se govorci dotaknili pereče teme, kako z modernimi pristopi gostinstvo narediti bolj privlačno za nove generacije, sposobno ustvarjati večjo dodano vrednost in zagotoviti njegovo privlačnost, tako za goste, kot tudi za gostince in njihove zaposlene. Popoldanski del srečanja je zaznamovala podelitev priznanj gostincem za jubileje poslovanja in priznanja za kakovost njihove ponudbe.

Preberi »

Sindikat Lobnika opozoril na diskriminacijo necepljenih delavcev v gostinstvu in turizmu. Nesprejemljivo se jim tudi zdi, da imajo cepljeni in preboleli vse več “privilegijev”

V Sindikatu delavcev gostinstva in turizma Slovenije so zagovornika načela enakosti Miha Lobnika opozorili, da so tisti delavci v gostinstvu in turizmu, ki se iz različnih razlogov niso cepili, diskriminirani na različnih področjih. Prosili so ga za pomoč, da bodo vsi državljani znova enakopravno obravnavani.

Preberi »

Zajc: Izigravanje epidemioloških pravil na dolgi rok ne koristi nikomur

Vlada ob sproščanju ukrepov v storitvenem sektorju pomembno varovalko vidi v modelu PCT (prebolevniki, cepljeni in testirani). Po besedah državnega sekretarja Simona Zajca na ta način zavarujemo zdravje gostov, ponudnike storitev pa ohranimo kot varne lokacije. Izigravanje epidemioloških pravil na dolgi rok ne koristi nikomur, je jasen.

Preberi »

Bratuša: Testiranje gostov možno tudi v nastanitvenih obratih

V gostinskih in nastanitvenih obratih morajo goste pred postrežbo v notranjosti oz. ob prijavi opozoriti, da za koriščenje storitev velja eden od pogojev – so prebolevniki, cepljeni ali imajo negativni test na novi koronavirus. Testiranje je možno tudi v nastanitvenih obratih, če ga opravlja pooblaščeni izvajalec, je pojasnila Maja Bratuša.

Preberi »