Search
Close this search box.

galerija

Muzeji in galerije danes z na široko odprtimi vrati

Muzeji in galerije ob današnjem mednarodnem muzejskem dnevu za obiskovalce tradicionalno na široko odpirajo vrata. Številni brezplačni vstop v muzeje in galerije dodobra izkoristijo, saj muzejski in galerijski prostori na ta dan beležijo nadpovprečno velik obisk. Letos je tema mednarodnega dne Muzeji za izobraževanje in raziskovanje.

Preberi »

V Slovenj Gradcu letos razstavi del Bogdana Borčiča in Frana Bernekerja

Razstavni program Koroške galerije likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu se letos posebej posveča 150. obletnici rojstva kiparja Frana Bernekerja in 10. obletnici smrti slikarja Bogdana Borčiča. Poleg tega bo galerija v sodelovanju s Koroškim pokrajinskim muzejem na Ravnah na Koroškem obeležila tudi 60-letnico Forma vive Ravne.

Preberi »

V Slovenj Gradcu na ogled razstava Trienale rokodelstva (FOTO)

V slovenjgraški Koroški galeriji likovnih umetnosti so odprli razstavo Trienale rokodelstva/Razstava sodobnih in inovativnih izdelkov na temeljih bogate kulturne dediščine Slovenije. Razstava prispeva k razumevanju rokodelskih panog v kontekstu časa in družbe 21. stoletja.

Preberi »

Isidora Todorić je zmagovalka umetniškega natečaja Koroška, kdo si?

Umetniški natečaj »Koroška, kdo si?«, ki ga je organiziral Klub koroških študentov, v sodelovanju s Koroškim mladinskim kulturnim centrom Kompleks in Galerijo Ravne (KGLU) je potekal od 1. aprila do 23. maja 2022. Na natečaj so se lahko letos prvič prijavili umetniki iz vse Slovenije, nanj se je prijavilo petnajst umetnic in štirje umetniki.

Preberi »

V Slovenj Gradcu dogovorili rešitev za depoje muzeja in galerije (VIDEO)

Po več letih iskanja primernejših oz. dodatnih prostorov za shranjevanje zbirk in predmetov Koroškega pokrajinskega muzeja in Koroške galerije likovnih umetnosti so v Slovenj Gradcu našli rešitev. Ustanovi bosta lahko s selitvijo v nove prostore začeli po novem letu. Slovenjgraška občina bo za najem prostorov letno plačala 60.000 evrov

Preberi »