Search
Close this search box.

električna energija

Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Golob z vodilnimi politiki in stroko o draginji in energetski varnosti

Pri predsedniku vlade Robertu Golobu se bodo danes vnovič sešli politični vrh, ekonomska stroka in predstavniki energetskih podjetij. Premier jih je na drugi delovni posvet povabil “v želji po sodelovanju in oblikovanju celovitih rešitev za obvladovanje draginje in zagotovitev energetske varnosti države”.

Preberi »

Vlada s 1. septembrom za leto dni določila najvišje cene elektrike

Vlada je na današnji seji določila najvišje cene električne energije za gospodinjstva in male poslovne odjemalce, odločila se je tudi ohraniti znižano trošarino. Nove cene bodo veljale od letošnjega 1. septembra do 31. avgusta 2023, minister za infrastrukturo Bojan Kumer je prihranek za odjemalce ocenil tudi na 1000 evrov letno.

Preberi »

Mežiški dolini se obeta zanesljivejša in kvalitetnejša oskrba z elektriko

Mežiški dolini se po več letih opozoril, predvsem iz industrije, obeta bolj zanesljiva in bolj kvalitetna oskrba z električno energijo. Po načrtih bo Eles do leta 2026 oz. 2027 nadgradil in razširil tamkajšnje prenosno elektroenergetsko omrežje. Prva faza projekta je ocenjena na okoli 16 milijonov evrov in jo bo Eles financiral iz lastnih sredstev.

Preberi »

Največ novega snega je zapadlo na Gorenjskem in Notranjskem, ponekod motena dobava električne energije in poplave

Sneženje, ki je v sredo zajelo večino Slovenije, je že ponehalo, največ novega snega je zapadlo na Gorenjskem in Notranjskem. Zaradi burje so omejitve v prometu na vipavski cesti. Ponekod na Dolenjskem je zaradi novozapadlega snega motena dobava električne energije, pristojni težave odpravljajo. V Bertokih je strela udarila v večstanovanjsko hišo.

Preberi »

Z novim letom zaradi višjih omrežnin dražja oskrba z elektriko

Odjemalce elektrike z januarjem čaka podražitev oskrbe. Tarifne postavke omrežnine za distribucijski sistem se bodo zvišale za 14,16 odstotka, kar bo za značilnega gospodinjskega odjemalca pomenilo za 1,88 evra višji mesečni oz. za 22,52 evra višji letni strošek. Za prenosni sistem se omrežnina ne bo spremenila, je objavila Agencija za energijo.

Preberi »

Sonce je brezplačen vir energije z ogromnim potencialom. Izkoristite ga s pomočjo podjetja BeSolar

Predstavljamo vam podjetje BeSolar, s sedežem v Mariboru in s poslovnima enotama v Ljubljani ter Slovenj Gradcu, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo postavljanja sončnih elektrarn. Vgrajujejo tehnološko dovršeno opremo z dolgo življenjsko dobo, preverjenih proizvajalcev. Zagotavljajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo ter poskrbijo, da postanete zadovoljen lastnik male sončne elektrarne.

Preberi »

Dogodki