družina

150 m2 in maksimalno ugodje bivanja: montažna hiša za mlado družino

Arhitekt Miha Završnik je v sklopu Lumarjevega arhitekturnega biroja zasnoval hišo, ki ni le streha nad glavo. Je racionalno izrabljen, kakovostno naravno osvetljen in energetsko učinkovit dom, ki svoja vrata široko odpira proti naravi. Hiša Primus L-150, kot so jo poimenovali, je navdušila mlado družino, ki jo je zgradila na svoji prelepi vaški parceli. Novi dom zdaj družini omogoča maksimalno udobje brez velikih stroškov.

Preberi »

Dvokapna predmestna hiša z dovršenim interierjem

Sredi predmestja večjega mesta stoji na videz navadna dvokapnica, ki pa v sebi skriva številna presenečenja. Široki napušči, ki ščitijo teraso pred dežjem, dvovišinska jedilnica, velike steklene površine, ki v prostor prepuščajo naravno svetlobo, in nadgradnja s pametnimi inštalacijami so le nekatere odlike, ki jih najprej opazimo in ki dajejo bivanju v tej hiši prav posebno ugodje.

Preberi »

Atrijska hiša na padajoči parceli

Mlada družina je na Dolenjskem kupila parcelo, ki na eni strani strmo pada proti cesti. Želeli so jo karseda funkcionalno izkoristiti, a se hkrati ne odreči želji po pritlični, atrijski hiši.

Preberi »

V Velenju se pričenja 34. Pikin festival

Na Titovem trgu v Velenju se je danes pričel 34. Pikin festival, ki bo potekal do petka. Pika bo ponovno prevzela tudi mestno oblast, saj ji bo velenjski župan Peter Dermol predal župansko lento. Med vrhunce festivala bo sodil tudi obisk letošnje častne pokroviteljice, igralke Milene Zupančič, so sporočili iz Festivala Velenje.

Preberi »

V Avstriji naj bi mati umorila svoji dve hčerki

V mestu Absdorf v Spodnji Avstriji naj bi danes mati ubila svoji hčerki, stari sedem mesecev in sedem let. Hčerki je najverjetneje utopila v bazenu, nato pa si je skušala soditi sama in z avtomobilom zapeljala v drevo. Pri tem se je tudi lažje poškodovala. Po navedbah policije je mati umora že priznala, a je preiskava še vedno v teku.

Preberi »

Dogodki