Search
Close this search box.

FOTO IN VIDEO: Po grozljivem požaru družina na Vrhah ostala brez vsega, rešiti jim je uspelo le nekaj oblek

Požar je zajel družinsko hišo na kmetiji v naselju Vrhe včeraj, 4. decembra 2023.

Kot smo že poročali, je grozljiv požar včeraj, 4. decembra 2023, v večernih urah zajel družinsko hišo na kmetiji Perjak v naselju Vrhe, v mestni občini Slovenj Gradec. Požar, ki je bil tako močan, da se ga je videlo celo do Mislinje, je v celoti uničil družinsko hišo.

Na srečo v požaru ni bil poškodovan nihče, je pa ogenj v celoti uničil skoraj 300 let staro hišo, v kateri je živela družina Goljat. Kot nam je povedal vidno pretresen lastnik hiše, Jože Goljat, ki sicer uradne izjave ni želel podati, je imel željo, da bi se hiša obnovila in je marsikaj na hiši že postoril. Zdaj, po včerajšnjem tragičnem večeru, pa jim je od hiše ostal le en kavč in nekaj oblek, ki jih je lastniku uspelo rešiti. Od hiše ni ostalo praktično nič, razen pogorišča.

Poveljnik  Gasilske operative MO Slovenj Gradec, Andrej Pečnik, je povedal, da so se gasilke in gasilci, na intervenciji jih je bilo 65, celo noč borili z ognjenimi zublji na zelo težko dostopnem terenu. Na žalost pa so že kmalu po prihodu na kraj dogodka videli, da veliko ne bodo mogli storiti. Ogenj je bil premočan in jasno je bilo, da bo hiša pogorela. Gasilci so storili vse, kar je bilo v njihovi moči, a na žalost so bili ognjeni zublji tokrat močnejši.

Danes sta kmetijo na Vrhah obiskala tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler in podžupan dr. Peter Pungartnik, ki sta družini tudi takoj ponudila pomoč. Župan je takoj družini ponudil prvo finančno pomoč v višini 2.000 €, kar lahko stori brez odobritve mestnega sveta. Prav tako so jim takoj ponudili dvosobno stanovanje v soseski S8, kamor bodo namestili družino z dvema otrokoma.

Prav tako so na Rdečem križu Slovenije, v Območnem združenju Slovenj Gradec že odprli transakcijski račun, na katerem se bodo zbirala sredstva za pomoč družini Goljat:

Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Slovenj Gradec
TRR: SI56 6100 0001 8539 472
Namen: Goljat
Koda namena: CHAR

FOTOGALERIJA:

Dogodki