Search
Close this search box.

civilna zaščita

Ob dnevu civilne zaščite bodo njenim pripadnikom podelili priznanja

Ob dnevu civilne zaščite bo danes na osrednji prireditvi na Brdu pri Kranju pripadnikom civilne zaščite podelili priznanja, plakete in kipec civilne zaščite, ki je najvišje priznanje. Zbrane bo nagovoril predsednik vlade Robert Golob, prireditve pa se bo udeležila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Preberi »

Šarec za STA: Za izboljšanje sistema civilne zaščite v zakonodaji ni ovir, a delati je treba kot družina

Minister za obrambo Marjan Šarec meni, da so nas naravne nesreče v zadnjem letu in pol naučile veliko, izkušnje pa so že prelili tudi v spremembe v delovanju sistema civilne zaščite. Ob tem stavi na proaktivnost države in povezanost. Za učinkovitejše ukrepanje je treba “delati kot ena družina”, je za STA ocenil pred petkovim dnevom civilne zaščite.

Preberi »

Štab civilne zaščite Dravograd se je oglasil s prošnjo

Številni odseki cest na Koroškem so še vedno zaprti, najsi bo to zaradi poplav ali sproženih zemeljskih plazov, nekateri kraji pa so tako še vedno odrezani od sveta. Vsi pristojni se trudijo po svojih najboljših močeh, da bi v čim krajšem času uredili dostopnost vsaj najpomembnejših prometnih povezav. Žal pa tudi njim primanjkuje tako kadra, kot tudi opreme.

Preberi »

Med dobitniki priznanj tudi pripadniki iz koroških civilnih zaščit

Leta 1992 je Vlada Republike Slovenije 1. marec razglasila za dan civilne zaščite. Ta dan bi naj opominjal ljudi, kakšno vlogo ima civilna zaščita, kako življenjsko pomembna je pri spopadanju z vsemi vrstami nesreč in katastrof ter kako pomembni sta mednarodna pomoč in solidarnost tudi na tem področju.

Preberi »

Dogodki