Search
Close this search box.

VIDEO: Minister Šarec spremljal delo Vojske tudi Ob Suhi na Ravnah

V soboto, 22. julija 2023, je po nedavnem močnem neurju s poplavami minister Marjan Šarec z ekipo že obiskal očine Mežiške doline.

Že v soboto, 22. julija 2023, je minister za obrambo Marjan Šarec med svojim delovnim obiskom in ogledom posledic neurja med drugim obiskal tudi Ravne na Koroškem, ter si ogledal lokacije, ki jih je nedavno neurje najbolj prizadelo. Intenzivno vremensko dogajanje, ki na Koroškem pustoši že od 12. julija in za kar se na občini že zbirajo prve vloge za prijavo škode, s povzročanjem težav na mestih, ki jih je najbolj prizadelo neurje, razdejanje samo še povečuje.

Pristojne službe (gasilci, pripadniki Civilne zaščite, delavci JKP Ravne in kooperanti) so že ves čas na terenu in neumorno odpravljajo posledice, veliko dela so že postorili. Že od sobote pri odpravljanju posledic neurja v Črni na Koroškem pomagajo tudi vojaki Slovenske vojske, danes, 24. julija 2023, pa je na Ravne na Koroškem prispela tudi s strani ministra obljubljena pomoč – delovna sila 12 vojakov in vojakinja, ki bodo tudi našim občankam in občanom, po besedah ministra, pomagali dokler bo potrebno.

Minister Marjan Šarec je danes preveril stanje na terenu, kjer delo opravljajo pripadniki SV, ki se nahajajo tudi na Ravnah, v strugah Ob Suhi in pod Javornikom, ter obiskal ekipo, ki dela na strugi na Javorniku in domačijo Marka Uršeja, ki jo je neurje v preteklem tednu močno razdejalo, zmočilo bivalne prostore, zalilo kleti, garaže in živali ter povzročilo večjo gmotno škodo.

Domačin Marko Uršej se je zahvalil ministru in vsem interventnim ekipam, posebej gasilcem, za hitro odzivnost in vso pomoč, za vojake pa je danes v zahvalo pripravil tudi jabolčni zavitek.

Spomnimo. Minister Šarec je v soboto skupaj z Rudijem Medvedom, državnim sekretarjem, pristojnim za koordinacijo delovanja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje in za vojaško dediščino ter za sodelovanje z reprezentativnimi sindikati na področju obrambe in poklicnih gasilcev ter Leonom Behinom, vršilcem dolžnosti generalnega direktorja Uprave za zaščito in reševanje, poveljnikom CZ za Koroško Alanom Matijevičem in predstavniki CZ in gasilcev v občini pretekli vikend obiskal Ravne na Koroškem ter obljubil vso potrebno razpoložljivo pomoč.

Vir: ravne.si

Dogodki

V soboto, 22. julija 2023, je po nedavnem močnem neurju s poplavami minister Marjan Šarec z ekipo že obiskal očine Mežiške doline.