cepivo

Proizvajalec: Na voljo dovolj cepiva proti opičjim kozam

Na voljo imamo dovolj zalog cepiva proti opičjim kozam za obvladovanje trenutnega izbruha okužb, je danes zatrdil proizvajalec edinega cepiva proti tej bolezni Bavarian Nordic. Cepivo Imvanex je sicer trenutno odobreno le v ZDA in Kanadi, pričakujejo pa njegovo odobritev tudi v Evropski uniji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preberi »

WHO odobrila novo kitajsko cepivo proti covidu-19

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes odobrila uporabo cepiva Convidecia kitajskega proizvajalca CanSinoBIO s sedežem v Tianjinu. Skupno je to že enajsto cepivo proti covidu-19, za katerega je WHO dala zeleno luč. Cepivu je izdala izredno dovoljenje za uporabo, saj se Kitajska trenutno bori z novim izbruhom okužb koronavirusa.

Preberi »

Slovenija Hrvaški posoja 40.950 odmerkov cepiva Pfizer/BioNTech

Vlada je na dopisni seji odločila, da se za namen humanitarne pomoči ob epidemiji nalezljive bolezni Covida-19, na podlagi zaprosila Hrvaške za posojo 40.000 odmerkov cepiva proti Covida-19 Comirnaty, proizvajalca BioNTech/Pfizer), posoja cepivo Hrvaški v količini 40.950 odmerkov. Hrvaška namreč v zadnjem času beleži velik porast interesa za cepljenje.

Preberi »

Dogodki