Search
Close this search box.

čelada

Kako izbrati pravi smuči za vaš stil in teren?

Časi, ko je bilo na voljo le nekaj osnovnih modelov smuči, smučarskih čelad in smučarskih palic, so zdavnaj mimo. Smučarska tehnologija je danes tako napredna, da lahko vsak navdušenec nad smučanjem najde popolno opremo za svoje potrebe, vendar pa je pri tem dobro vedeti, kje in kako začeti z iskanjem.

Preberi »

AMZS po testiranju 18 otroških kolesarskih čelad: Kakovost ni odvisna od cene

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) je v sodelovanju s partnerskimi evropskimi avtomobilskimi klubi opravila test 18 otroških kolesarskih čelad različnih oblik in cenovnih razredov. Med drugim so čelade morale prestati test absorbcije udarcev in vidnosti v temi. Ena ključnih ugotovitev testiranja je, da kakovost čelade ni odvisna od njene cene.

Preberi »

Policisti bodo prežali na kolesarje

Od 6. do 31. maja 2019 bo potekala akcija za večjo varnost kolesarjev. V tem času bodo policisti poostreno nadzirali tako kolesarje, kot tudi druge udeležence v prometu. Preverjali bodo, ali kolesarji spoštujejo cestnoprometne predpise. Pozorni bodo predvsem na pravo stran vožnje kolesarjev in vožnjo v rdečo luč, pa tudi na upoštevanje ostalih pravil vožnje, vožnjo po površinah, ki niso namenjene kolesarjem, uporabo zaščitnih sredstev, kot so kolesarske čelade, izsiljevanje prednosti itd. Prav tako bodo preverjali uporabo mobitela, ki je lahko med vožnjo s kolesom zelo nevarna.

Preberi »

Dogodki