Search
Close this search box.

Med akcijo za večjo varnost kolesarjev policisti ugotovili 1.228 kršitev

Med 6. in 31. majem je potekala nacionalna akcija za večjo varnost kolesarjev. V tem času so policisti poostreno nadzirali tako kolesarje kot tudi druge udeležence v prometu in ugotovili 1.228 kršitev.

Policisti so preverjali, ali kolesarji spoštujejo cestnoprometne predpise. Pozorni so bili predvsem na pravo stran vožnje kolesarjev in vožnjo v rdečo luč, pa tudi na upoštevanje ostalih pravil vožnje, vožnjo po površinah, ki niso namenjene kolesarjem, uporabo zaščitnih sredstev, kot so kolesarske čelade, izsiljevanje prednosti itd. Prav tako so preverjali uporabo mobitela, ki je lahko med vožnjo s kolesom zelo nevarna.

Med vsemi kršitelji so največ prekrškov storili kolesarji, in sicer 1.021, vozniki motornih vozil pa 207 prekrškov. Policisti so izrekli 427 opozoril. Kolesarjem je bilo odrejenih 881 alkotestov, pri kar 76 so ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola.

Cilj akcije je bil omogočiti varno kolesarjenje na javnih cestnih površinah v Sloveniji, zmanjšati število umrlih in hudo telesno poškodovanih kolesarjev ter povečati uporabo čelade. Več o namenu akcije si lahko preberete TUKAJ.

Vir: www.policija.si

Dogodki