V vojašnici Edvarda Peperka v 72 urah vzpostavili mobilno bolnišnico (FOTO in VIDEO)

V vojašnici Edvarda Peperka je pripravljena kapaciteta za namestitev ljudi ob epidemiji koronavirusa.

Ekipe Civilne zaščite in Slovenske vojske so kapaciteto vzpostavile v 72 urah, uporabili pa jo bodo glede na izkazane potrebe v naslednjih dneh in tednih. V mobilnem stacionariju je zagotovljenih 40 postelj za težje in 80 postelj za nekoliko lažje bolnike, medtem ko je v premični bolnišnici role 2 nameščenih 20 postelj. Kompleks je od nastanitvenih objektov pripadnikov Slovenske vojske ločen.

Mobilni stacionarij in premična bolnišnica v kompleksu Vojašnice Edvarda Peperka je postavljena skladno z dogovorom, sklenjenim na sestanku vodstva Kriznega štaba. Stvar odločitve pa bo za katere namene bodo uporabljene kapacitete. Ena od možnosti, ki so jo izpostavili direktorji bolnišnic in drugih zdravstvenih zavodov, pa je bila, da bi kapacitete uporabili za krvodajalce.

Mag. Tonin je dejal, bi ob nadaljevanju eksponentne rasti števila obolelih kapaciteto potrebovali za njihovo oskrbo že čez štirinajst dni, pri tem pa izrazil upanje, da se to ne bo zgodilo. Poudaril je še, da če bodo vladni ukrepi uspešni, bi morale kapacitete v UKC Ljubljana in Maribor ter na Kliniki Golnik s skupno 250 posteljami za oskrbo težkih bolnikov zadostovati.

Glede nalog vojske ob epidemiji pa je mag. Tonin pojasnil, da bo Slovenska vojska skladno s poslanstvom nudila podporo drugim državnim organom ter se smiselno in skladno z zakonom vključevala v aktivnosti.

Kako je potekalo postavljanje mobilne bolnišnice:

AVTOR: MORSstudio

Mobilna bolnišnica:

AVTOR: MORSstudio

Mobilna bolnišnica v vojašnici Edvarda Peperka je pripravljena na sprejem bolnikov:

Preberite tudi: Država bo priskočila na pomoč delodajalcem, opolnoči zaprli vseh 27 maloobmejnih prehodov s Hrvaško.

VIR: GOV.SI

Več iz istega kraja