vojska

Šarec: Zaveze Natu ostajajo, revizija nakupa boxerjev poteka

Minister za obrambo Marjan Šarec je danes v Bruslju potrdil, da zaveze Natu ostajajo nespremenjene in da Slovenija sredstev za obrambo ne namerava zmanjševati. Prav tako ostaja zavezana vzpostavitvi srednje bojne bataljonske skupine. V zvezi z nakupom oklepnikov boxer pa je povedal, da revizija poteka, kdaj bo končana, pa da ni mogoče napovedati.

Preberi »

Diplomatska prizadevanja za končanje vojne v Ukrajini, Nato krepi vzhodno krilo. Slovenija sposobna zagotoviti do 200 vojakov

Ob vse hujših posledicah ruske invazije v Ukrajini se bodo danes nadaljevala diplomatska prizadevanja za ustavitev spopadov. O razmerah v Ukrajini in vzpostavitvi nove bojne skupine Nata na Slovaškem, v kateri bodo tudi slovenski vojaki, pa bosta danes v Bratislavi govorila obrambna ministra Slovenije in Slovaške Matej Tonin in Jaroslav Nad.

Preberi »

Pri zdravljenju in negi covidnih bolnikov bo pomagala tudi vojska

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odločitev, da Slovenska vojska, zaradi hitrega porasta števila hospitaliziranih zaradi Covida-19, s svojimi zdravstvenimi zmogljivostmi podpre delovanje zdravstvenega sistema. Slovenska vojska se bo s svojimi zdravstvenimi zmogljivostmi, s katerimi razpolaga vključila v zdravstveni sistem in pomagala pri zdravljenju in negi pacientov.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.