Search
Close this search box.

Radeljska knjižnica kmalu na novi lokaciji in dostopnejša vsem krajanom

Knjižnica Radlje ob Dravi se bo v mesecu maju preselila na novo lokacijo. Prostore bo dobila v nekdanji blagovnici Tima v središču Radelj, kjer so prostore v okviru projekta energetske sanacije popolnoma prenovili.

Zadnjih 20 let so bralci obiskovali knjižnico v prostorih poslovno-trgovskega centra Hmelina. Ob selitvi v takratno Ero so se sicer tako krajani kot zaposleni veselili prostornosti, prostora za prireditve in otroškega kotička, toda, odmaknjena na obrobje Radelj, je knjižnica ostajala slabše dostopna velikemu delu obiskovalcev.

Tudi tokratne selitve se veselijo. Ponovno bodo prostori večji in bolje opremljeni, predvsem pa bodo dostopnejši krajanom Radelj. Poskrbljeno bo tudi za gibalno ovirane, saj bo imela nova knjižnica dostop tudi z dvigalom. Obenem bo bližje upravnemu središču, kulturnemu domu, hotelu/hostlu, MKC-ju in drugim institucijam.

Selitev bo potekala več kot en mesec. V tem času bo knjižnica zaprta, obratovale pa bodo njene enote v drugih krajih. Med 3. majem in sredino junija bodo zaposleni morali preseliti več kot 40.000 knjižnih enot in knjižnico ustrezno urediti za nemoteno delo in za obiskovalce. Čaka jih naporno delo, pri katerem pa računamo tudi na podporo, pomoč in razumevanje s strani vseh občanov. Ena izmed možnih pomoči je tudi to, da si za ta čas občani izposodijo čimveč gradiva, da bodo police čimbolj prazne. Pri selitvi bodo potrebovali tudi veliko škatel širokih in visokih okoli 35cm ter dolgih med 40 in 50 cm. Zbirali jih bodo do konca aprila. Občani, ki bi se želeli aktivneje vključiti v selitev, pa lahko na spletni strani knjižnice oddajo prijavnico kot prostovoljci še do 21. aprila.

V novih prostorih se bo Knjižnica prvič počutila kot doma v pravem pomenu besede, saj bo prvič v zgodovini lastnik njenih prostorov Občina Radlje, ki je tudi ustanoviteljica knjižnice. V prejšnjih prostorih so namreč gostovali kot najemniki.

 

Dogodki