Search
Close this search box.

Ko sanje iz otroških let postanejo resničnost. V Slovenj Gradcu odprli nov salon za nego, striženje in dnevno varstvo psov

Včeraj je v Slovenj Gradcu potekala otvoritev pasjega salona Bontina, ki ponuja popolno nego za vašega štirinožnega kosmatinca, hkrati pa lahko pri njih koristite tudi dnevno varstvo psov.

Kot nam je ob tej prelomnici v njenem življenju zaupala lastnica salona Tina Salčnik, se je njena zgodba o navdušenju in ljubezni do živali začela že v zgodnjih letih. “V bistvu ravno pravi čas, ko domačih živali nisem znala samo oponašati, ampak jih tudi poimenovati. Vse moje domače spremljevalke so me pripeljale do tega, da danes berete o meni, da sem danes tukaj, kjer sem, v mojem težko pričakovanem salonu, ki sem ga poimenovala Bontina,” pove sogovornica.

V salonu Bontina bodo vašega štirinožnega prijatelja uredili od glave do tačk. V ponudbi imajo namreč vso nego, ki jo kužki potrebujejo, in sicer odstranjevanje dlak iz ušesnega kanala, kopanje in sušenje, čiščenje občesnih dlak, krajšanje krempljev, krajšanje dlake med blazinicami, odstranjevanje poddlake, čiščenje ušes, razčesavanje in razvozlavanje, striženje (strojno in/ali s škarjami), trimanje, odstranjevanje odpadajoče dlake, kontrola paraanalnih žlez. Pri njih pa vam nudijo tudi dnevno varstvo psov.

Kot pa smo izvedeli od Tine, pa to ni zgodba, poslovna ideja in priložnost, ki je nastala v enem dnevu oziroma čez noč. “Ko sem dopolnila pet let, se je naši družini pridružil prvi štirinožec, kuža po imenu Medo. Na enkrat je pletenje kitk barbikam in dojenčkom, zamenjalo česanje mojega novega pasjega najboljšega prijatelja. Dobro leto kasneje smo se iz bloka preselili na podeželje in takrat se je prvemu štirinožcu pridružil še drugi, pa tretji, pa četrti … štirinožec. S tem poimenovanjem domačih živali ne mislim zgolj psov. Medotu so se namreč pridružile še ovčke, mucke in še nekaj ostalih živali, o katerih sem včasih le brala in sanjala. Življenje v sožitju z živalmi je tako zame postalo bistvenega pomena, saj sem kot samooklicana lastnica celotne naše mini kmetije skrbela za vse kosmatinčke, ki jih je prineslo k hiši. Ker pa smo se iz takšnega ali drugačnega razloga na eni točki od živali morali posloviti, sem si obljubila, da ko bom velika, bom imela (vsaj enega) psa,” dogajanje v otroštvu in prva srečanja s štirinožnimi prijatelji opiše Tina.

Nakar je pred nekaj leti življenje Tino pripeljalo s podeželja v mesto. “Preselila sem se v hišo, k svojemu fantu Maticu, kjer me je poleg njega pričakala tudi psička Čara. Življenje na podeželju je hitro zamenjal mestni vrvež in tako je Slovenj Gradec postal moj novi dom. S selitvijo pa je kmalu prišla tudi priložnost, da uresničim svoje sanje iz otroštva,” pove danes ponosna lastnica pasjega salona.

Že korak bližje k izpolnitvi njenih želja, je bila Tina po obisku Beograda, kamor sta se partnerjem odpravila po novega pasjega kosmatinca.Ko sva z Maticem prišla k hiši, kjer sva bila dogovorjena za nakup novega družinskega člana, naju tam ni pričakal le on, pač pa tudi vsaj 10 njegovih bratcev in sestric. In veste kaj? Poleg Bonija sva domov odpeljala še dva, ki sedaj živita pri mojih starših na podeželju. Boni, v katerega sem se zaljubila že na prvi pogled, me je s svojo dolgo, puhasto dlako, igrivim pogledom, mokrim smrčkom in plešočim repkom kupil, še preden sva midva kupila njega.”

“Ko smo prispeli domov, sem ugotovila, da bela, dolga, puhasta dlaka izgleda čudovito, dokler je bela. Verjetno si predstavljate, da naju vsakič, ko se vrneva s sprehoda čaka vsaj ena ura nege (kopanje, brisanje, sušenje). Kmalu sem uvidela, da klasičen glavniček, brisača in banja niso več dovolj za mojega kosmatinčka in se prepričala, da zagotovo obstaja način, kako razrešiti vsakodnevno zagato s kopanjem in kopalnico, polno bele, frfotajoče dlake,” še pove Tina, ki je veliko časa raziskovala in poizvedovala, kako pri vseh njenih psičkih vzdrževati lepo in čvrsto dlako.

Sčasoma pa se je tudi opogumila in po vseh prebranih knjigah, neprespanih nočeh brskanja po internetu, dovolila v roke prijeti škarjice za striženje in kmalu je ugotovila, da ji to predstavlja večje veselje, kot si je kadarkoli mislila. Teorijo je prenesla v prakso in pred približno enim letom se je po večletnem vsakodnevnem prakticiranju striženja in nege psov pričela poigravati z idejo o pasjem salonu. In saj veste kaj pravijo: Pazi kaj si želiškajti želja se ti lahko uresniči.” In tudi moje sanje so postale resničnost,” pove ljubiteljica štirinožnih kosmatincev, ki že komaj čaka, da bo v njenem novem salonu čim prej zaslišati pasji lajež, vrvež kosmatincev in veselje zadovoljnih strank po negi njihovih pasjih prijateljev.

Vrata salona bodo na Iršičevi 6 v Slovenj Gradcu za vse pasje kosmatince odprta od ponedeljka, 21. junija, naprej. Rezervacije terminov sprejemajo na telefonsko številko 040-330-303 ali na elektronski naslov pasjisalon.bontina@gmail.com. Več o salonu najdete tudi na njihovi Facebook strani TUKAJ.

Pri tem naj še omenimo, da je Tina na 4. MPIK-ovem natečaju s poslovno idejo Pasji hotel, ki vključuje dnevno in 24 urno varstvo psov, vključno s sprehodi, igro in vadbo, osvojila drugo mesto. V teh dneh sicer začenja poslovno pot s salonom, morda pa bomo že kmalu pisali novo zgodbo tudi o hotelu za štirinožne kosmatince.

Dogodki

Včeraj je v Slovenj Gradcu potekala otvoritev pasjega salona Bontina, ki ponuja popolno nego za vašega štirinožnega kosmatinca, hkrati pa lahko pri njih koristite tudi dnevno varstvo psov.