Search
Close this search box.

Slovenjgraški rokometaši na trenerski klopi še močnejši, okrepitve tudi med igralci

Slovenjgradčani se že s polno paro pripravljajo na sezono 2020/2021. Poleg glavnega trenerja Sebastjana Soviča je tabor Korošcev letos na trenerski klopi še močnejši, moštvu se je na mesto pomočnika trenerja namreč pridružil Ivan Vajdl.

Beli ob začetku priprav ne skrivajo optimizma, jedro letošnje ekipe bo, kot že lansko leto, v večini sestavljala glavnina domačih igralcev, ter dva tujca, oba bivša igralca beograjskega Partizana. Vodstvo kluba želi v letošnjem letu rezultat iz lanske sezone še nadgraditi. Nazaj v matični klub jim je po predčasnem koncu sezone 2019/20 uspelo pridobiti dva že poznana igralca, Vida Levca ter Žana Šola, ki bosta še dodatna okrepitev in opora Roku Cvetku.

Slovenjgradčani pa letos stremijo še kakšno mesto višje na tekmovalni lestvici, ampak bomo morali do takrat še malo počakati. Še nekaj mesecev, pa se bodo začele prve tekme lige NLB.

Ekipa RK SSlovenj Gradec 2011 – Sezona 2020/2021; vratarji: Gašper Dobaj, Valentino Soldo, Matic Petrič. Leva krila: Jaroš Bulovič, Tilen Grobelnik, Alen Veršovnik. Levi zunanji: Vid Levc, Aljoša Yankovskyy, Aljaž Lampret. Srednji zunanji: Rok Cvetko, Žan Šol, Borut Ošlak.Desni zunanji: Filip Banfro, Orter Blaž. Desna krila: Nemanja Živković, Uroš Štumpfl, Uroš Štalekar. Krožni napadalci: Žiga Lesjak, Vuk Milenković, David Šiljeg. Trener: Sebastjan Sovič. Pomočnik trenerja: Ivan Vajdl. Kondicijski trener: Andraž Nabernik. Vodja moštva: Matjaž Beliš. Fizioterapevta: Nejc Krautberger, Jaka Paradiž.

O željah kluba je pred začetkom priprav spregovoril tudi Rok Cvetko, ki je dejal: ‘‘Letos si predvsem želimo izboljšati lanski rezultat, zmagati na čim več tekmah ter priti med top 6 ekip v ligi. Trenutno nas čakajo priprave, kjer bomo nadaljevali program treningov za vzdrževanje moči in kondicije, verjamem pa, da zaradi dolge pavze verjetno bolj pogrešamo žogo kot pa tek. Pozitivno gledam tudi na spremembe v ekipi in strokovnem štabu, ter se veselim sodelovanja z vsemi. Upam da bo letošnje leto našega novega pomočnika vsaj tako uspešno, kot je bilo lansko v Trebnjem.”

Pričakovanja so po tako dolgi pavzi, pred začetkom priprav, seveda velika, Verjamem, da so fantje dobro delali in da bodo kondicijsko pripravljeni. Zame je to nov izziv, saj zadnjih 18 let nisem bil v vlogi pomočnika trenerja. Veselim se dela s Sebastjanom, je mlad in perspektiven trener in ga zelo cenim tudi kot osebnost. Komaj čakam začetek in se veselim nove vloge v RK Slovenj Gradec. Mladinskega pogona še ne poznam. Upam, da so fantje delovni in pripravljeni na trdo delo, ker samo to je pogoj za uspeh,” pa je pred začetkom priprav povedal Ivan Vajdl.

Ob tej priložnosti pa smo na kratko poklepetali tudi z novo okrepitvijo slovenjgraškega rokometnega kluba, Nemanjo Živkovićem (desno krilo), ki se je ekipi pridružil letos.

Nova sezona, nov klub in nova ekipa. Kakšna so pričakovanja?

Ekipa je zelo mlada in dobra, poleg mene smo se okrepili še s kar nekaj igralci. Zelo lepo mi bo igrati v takšni ekipi kot je Slovenj Gradec.

Po igranju v Beograjskem Partizanu in Železničarju iz Niša, s katerim si nastopal tudi v Ligi Seha, lahko rečemo, da imaš kar nekaj izkušenj z igranjem proti velikanom kot so Vezsprem, Vardar, Zagreb … Konec koncev si zadnja leta tudi v kadru Srbske izbrane vrste, kako se zate slovenski rokomet razlikuje od srbskega?

Razlikuje se seveda predvsem po tem, da je hitrejši in modernejši. Tudi igralci so tukaj bolj »šolani« kar se tiče rokometnega znanja, saj so bolje prišli skozi mlajše selekcije kot mi. Takšne stvari se vidijo predvsem v slovenski reprezentanci, namreč skoraj vsi igralci, ki so igrali v slovenskih klubih, se danes izkazujejo po Evropi in širše.

Bo letos Slovenj Gradec na stopničkah, ki vodijo v boj za prvaka?

Zdaj trenutno vam še ne morem povedati, ali bomo med najboljšimi, seveda pa je ambicija nas vseh, da se borimo za zgornji del lestvice in da naslednje leto zaigramo v Evropi.

Navijači so te ob novici, da prihajaš v mesto miru zelo toplo sprejeli, imaš morda kakšno sporočilo zanje?

Sam prihajam iz Partizana, ki je velik klub v moji državi in ima veliko tradicijo navijanja, tako, da sigurno rad igram pred polnimi tribunami. Po videnem pa ima Slovenj Gradec fenomenalno publiko tako, da jih že zdaj vabim, da se nam pridružijo v čim večjem številu, ko bo to seveda možno ter da se bom maksimalno izkazal v igri.

Vir: RK Slovenj Gradec 2011

Slovenjgradčani se že s polno paro pripravljajo na sezono 2020/2021. Poleg glavnega trenerja Sebastjana Soviča je tabor Korošcev letos na trenerski klopi še močnejši, moštvu se je na mesto pomočnika trenerja namreč pridružil Ivan Vajdl.