Search
Close this search box.

Brez elektrike še okoli 600 odjemalcev, drevesa se še podirajo

Danes zjutraj je na Koroškem še vedno veliko odjemalcev brez električne energije. Na terenu preko 280 delavcev Elektra. Tudi gasilci imajo še vedno polne roke dela.

 

Ob sedmi uri zjutraj je bilo na Koroškem še 604 odjemalcev brez električne energije. Na območju Koroške je še vedno največ težav na območju Mislinje – Doliča, kjer je brez električne energije 160 odjemalcev, na območju Dravograda – odcep Primož, kjer je brez elektrike 5 odjemalcev, na območju Zgornje Strojne, kjer je brez elektrike še 37 odjemalcev.

Brez električne energije je še vedno 91 odjemalcev na območju Otiškega Vrha in še več manjših odcepov.

PREDVIDENA IZVAJANJA POPRAVIL ELEKTRIČNIH ENERGIJE VODOV

Danes bo Elektro Celje izvajalo popravila na vodih v Slovenj Gradcu (Razbror, Golavabuka, Legen Sedlar), v Dravogradu (Trbonje, Sv. Daniel), v Vuzenici (Orlica, Požarski Jarek) in v Ravnah (Rimski vrelec, Uršlja gora).

DREVESA SE ŠE PODIRAJO

Gasilcem je na pomoč prišla tudi ekipa Slovenske vojske, s katero odpravljajo težave, ki so nastale zaradi žledoloma. Drevesa se še vedno podirajo na celotnem območju Koroške.

Že od zjutraj gasilci čistijo ceste, na katere so se podrla drevesa:

  • Drevesa so se podrla v Mežici v Podkraju
  • V Slovenj Gradcu se je podrlo pet dreves, katere so odstranili gasilci PGD Stari trg skupaj z delavci Gozdnega gospodarstva
  • Na Muti so gasilci PGD Muta odstranili podrta drevesa na območju Sv. Primoža in Sv. Jerneja
  • V Dravogradu na Ojstrici so gasilci PGD Dravograd nudili pomoč delavcem Gozdarskega gospodarstva Slovenj Gradec pri odstranjevanju dreves, ki bo trajalo ves dan
  • Pri kmetiji v Podgorju se je podrlo večje drevo, katerega so gasilci PGD Podgorje odstranili s pomočjo avtodvigala podjetja Brezovnik
  • Gasilci PGD Kotlje že od zjutraj odpravljajo posledice žledoloma v naselju Podgora
  • Pripradniki Slovenske vojske skupaj z PGD Prevalje in gozdarji posredujejo v naselju Breznica in Leše,  kje sanirajo posledice žledoloma
  • PGD Raduše odstranjujejo podrta drevesa na cesti Raduše – Suhi dol

Na terenu so pravzaprav vsa gasilska društva na Koroškem, ki se trudijo odpraviti posledice žledoloma. Gasilcem in ostalim delavcem, ki odstranjujejo posledice, je na pomoč prišlo 230 vojakov 72. Brigade, ki so razporejeni na več koncev Koroške in Štajerske.

 

Dogodki

Danes zjutraj je na Koroškem še vedno veliko odjemalcev brez električne energije. Na terenu preko 280 delavcev Elektra. Tudi gasilci imajo še vedno polne roke dela.