Search
Close this search box.

Aktivni vikend dogodek na Koroškem za vse ljubitelje kolesarjenja in družinske rekreacije

18. in 19. maja se bo na Koroškem odvil aktivni vikend, v okviru katerega se obeta kolesarski sejem rabljene in nove opreme, za ljubitelje kolesarjenja pripravljajo kolesarske izlete, udeležite pa se lahko tudi Malčkovega teka in Mega malčkove zabave.

Tretji vikend v maju bo vsem ljubiteljem kolesarjenja in družinam z otroki ponudil priložnost za aktivno športno-rekreacijsko doživetje na Koroškem. V okviru regijskega projekta Aktivent Koroška bodo v soboto, 18. maja, potekali kolesarski sejem rabljene in nove opreme ter vodena kolesarska izleta. Nedelja, 19. maja, bo posvečena aktivnemu otroškemu dogajanju, ko se bodo lahko najmlajši razgibali na otroškem teku ter skupaj s starši zabavali na že tradicionalni Mega malčkovi zabavi s HOFERjem.

Aktivno športno doživetje na Koroškem, ki poteka pod okriljem regijskega projekta AKTIVENT Koroška,je posvečeno vsem ljubiteljem kolesarjenja, še posebej pa otrokom in njihovim družinam, s ciljem, da ponudi kakovostno in programsko pestro vikend ponudbo aktivnih doživetij na Koroškem. Najmlajše pa spodbuja h gibanju ter aktivnemu preživljanju prostega časa.


FOTO: www.aktivent.si

Aktivni vikend dogodek se bo pričel z otvoritvijo Kolesarskega sejma rabljene in nove opreme v Dravogradu, na katerem se bodo lahko vsi kolesarski navdušenci dodatno opremili. Sejem bo potekal med 9. in 18. uro na poligonu avtošole Relax, poleg rabljenih koles in opreme pa bodo lahko udeleženci brezplačno preizkusili tudi široko paleto novih koles in kolesarske opreme. Obisk sejma je za vse obiskovalce brezplačen.

FOTO: www.aktivent.si

V sklopu aktivnega vikend dogodka bosta letos potekala dva vodena kolesarska izleta, namenjena družinam in vsem tistim ljubiteljem kolesarjenja, ki želijo pognati pedala po lažji kolesarski progi. Družinsko kolesarjenje bo potekalo po Štrekni, asfaltirani kolesarski poti med Mislinjo in Slovenj Gradcem, ki poteka po nekdanji trasi opuščene železniške proge. Kolesarski izlet v dolžini 21 km bo popestril postanek in ogled mestnega jedra Slovenj Gradca. Priložnost za nekoliko daljše poganjanje pedal, bodisi z navadnimi ali električnimi kolesi, pa bo ponudil kolesarski izlet po Dravski kolesarski poti na Avstrijskem Koroškem. Udeleženci si bodo na 41 km dolgi razgledni trasi lahko ogledali številne zanimivosti, izlet pa zaključili v Dravogradu.

V nedeljo, 19. maja, bodo na svoj račun prišli predvsem otroci. Dogajanje se bo pričelo v dopoldanskih urah z Malčkovim tekom na Ravnah, na katerem se vsako leto preizkusi okoli 400 otrok. Otroci se bodo zagotovo razveselili uradne tekaške majice ter darilca, udeležba na teku pa je zanje povsem brezplačna. Zaradi lažje organizacije dogodka je obvezna le predhodna spletna prijava.   


FOTO: www.aktivent.si

Aktivni vikend dogodek na Koroškem se bo zaokrožil v Dravogradu z že tradicionalno Mega malčkovo zabavo s HOFERjem, največjo športno-rekreativno prireditvijo na Koroškem, ki vsako leto združi okoli 5.000 mladih nadobudnežev in njihovih staršev. Na več kot 4.500 m2 površin bodo najmlajšim znova na voljo številne brezplačne  športne, ustvarjalne in tematske delavnice, nagradne igre, glasbeni gostje ter številna druga presenečenja. Za glasbeno zabavo, petje in ples bo znova poskrbel Spidi, v prireditvenem šotoru pa bo velik otroški žur zagotovljen s Poskočnimi muzikanti.

Najmlajši se bodo lahko med aktivnostmi okrepčali s kar 1.000 okusnimi sadnimi kupami, ki bodo v izvedbi dijakov in mentorjev Šolskega centra Slovenj Gradec in sponzorstvom sestavin podjetja HOFER otrokom na voljo brezplačno.

Otroke pa bodo tudi letos navduševali park napihljivih igral Safari, spretnostni kolesarski poligon, kreativne delavnice Glasbene šole Radlje ob Dravi, tematske in ustvarjalne delavnice, čarovnik Andrej, lepotni kotiček s  poslikavo obrazov,  oblikovanjem norih otroških frizur in poslikavo nohtov ter številne druge animacije.

Besedilo: Gregor Likar, vodja Projekta – www.aktivent.si

Dogodki

18. in 19. maja se bo na Koroškem odvil aktivni vikend, v okviru katerega se obeta kolesarski sejem rabljene in nove opreme, za ljubitelje kolesarjenja pripravljajo kolesarske izlete, udeležite pa se lahko tudi Malčkovega teka in Mega malčkove zabave.