Search
Close this search box.

Aktivni vikend dogodek na Koroškem: Kolesarski sejem, vodeni kolesarski izleti, Malčkov tek in Mega malčkova zabava

18. in 19. maja se bo na Koroškem odvil aktivni vikend, v okviru katerega se obeta kolesarski sejem rabljene in nove opreme, po katero pridejo organizatorji sejma kar na dom. Za obiskovalce pripravljajo tudi kolesarske izlete, udeležite pa se lahko tudi Malčkovega teka in Mega malčkove zabave.

18. in 19. maja se bo pod vodstvom Slash sporta s številnimi sodelujočimi odvil aktivni vikend na Koroškem, v okviru katerega se obeta kolesarski sejem rabljene in nove opreme, za obiskovalce pripravljajo tudi kolesarske izlete, udeležite pa se lahko tudi Malčkovega teka in Mega malčkove zabave.

Aktivni vikend dogodek na Koroškem se bo začel v soboto, 18. maja, v Dravogradu (poligon šole vožnje Relax, zraven trgovine Hofer), kjer bo potekal kolesarski sejem rabljene in nove opreme (koles, poganjalcev, skirojev, rolerjev …), ki je namenjen vsem kolesarjem, ki želijo prodati ali kupiti rabljena kolesa in opremo. Prav tako bo na sejmu na voljo široka ponudba novih koles in opreme, ki jo bo možno tudi brezplačno testirati.

Rabljena kolesa in opremo lahko že od meseca marca naprej oddate na treh lokacijah na Koroškem:

V okviru dogodka Kolesarski sejem pa bodo organizatorji prevzemali rabljena kolesa, skiroje, poganjalce … po domovih na Koroškem, in sicer v petek, 10. maj, od 12. do 20. ure ter v soboto, 11. maj, od 10. do 20. ure.

V okviru kolesarskega sejma organizirajo 18. maja tudi vodene kolesarske izlete, ki so namenjeni različnim ciljnim skupinam in zahtevnostnim stopnjam, vključujejo pa tudi oglede znamenitosti in spoznavanje lokalnega okolja. Organizatorji pa ponujajo tudi možnost izposoje električnih koles. Letos boste lahko kolesarili na Koroškem na družinsko kolesarjenje “po Štrekni” ali pa se odpravili na voden izlet na Avstrijsko Koroško, Drava bike – doživetje za vsakim zavojem.

MALČKOV ŠPORT: Malčkov tek in Mega malčkova zabava

Nedeljsko dogajanje se začne ob 10.00 s tradicionalnim Malčkovim tekom na Ravnah, ki je namenjen otrokom med 3. in 10. letom starosti. Startnine ni, pravočasno prijavljeni mladi tekači (prijavljeni do vključno 5. maja) bodo na teku prejeli majico Malčkov tek in darilce sponzorjev prireditve, slednje bodo prejeli tudi otroci prijavljeni po tem datumom. Spletne prijave so možne do vključno petka, 17. maja 2019. Prijava na dan teka bo mogoča le izjemoma.

Startnine ni, pravočasno prijavljeni mladi tekači (prijavljeni do vključno 5. maja) bodo na teku prejeli majico Malčkov tek in darilce sponzorjev prireditve.

Malčkov tek, katerega namen je spodbujanje gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa najmlajših in njihovih staršev, je dogodek, ki ga organizirajo vsako leto konec meseca maja, v dopoldanskem času v športnem parku DTK Ravne na Koroškem. Tradicionalni tekaški dogodek spada v sklop projekta Mega malčkova zabava, ki predstavlja največjo športno-rekreativno prireditev na Koroškem. Udeležba na teku je brezplačna, obvezna pa je predhodna spletna prijava na tek. 

Po teku sledi velika zabava in družinsko druženje v Dravogradu, s katero bodo zaključili aktivni vikend dogodek na Koroškem. Obiskovalcem bo na prostem na voljo več kot 20 različnih športnih, ustvarjalnih in kreativnih aktivnosti, park napihljivih igral, tematske delavnice in še veliko več. Glasbeno in zabavno dogajanje pa se bo odvijalo v velikem prireditvenem šotoru, kjer čaka mlade nadobudneže veliko presenečenje, še obljubljajo organizatorji in dodajajo, da je vstop prost.

Vir: http://www.malckovsport.si, https://www.aktivent.si/

Dogodki

18. in 19. maja se bo na Koroškem odvil aktivni vikend, v okviru katerega se obeta kolesarski sejem rabljene in nove opreme, po katero pridejo organizatorji sejma kar na dom. Za obiskovalce pripravljajo tudi kolesarske izlete, udeležite pa se lahko tudi Malčkovega teka in Mega malčkove zabave.