Search
Close this search box.

Karitas Prevalje pripravlja dobrodelni bazar

Kot vsako leto tudi letos, pod okriljem Karitasa Prevalje, poteka akcija Družina pomaga družini. Sredstva zanjo bodo zbirali tudi ob pomoči prostovoljnih prispevkov na decembrskem bazarju, ki ga organizirajo jutri, 2. 12. 2018, tako po prvi kot po drugi maši,  župnijske cerkve Device Marije na Jezeru.

Akcija, Družina pomaga družini, bo potekala ves december. Bazar bo potekal jutri ves dopoldne v večnamenski dvorani (skednju).

Člani Karitasa Prevalje, ki delujejo pod vodstvom gospe Terezije Vivod, so za jutri pripravili ročno izdelane adventne venčke, voščilnice in srečelov. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena za nakup hrane pomoči potrebnim družinam.

Naj omenim, da so lansko leto, z zbranimi sredstvi akcije Družina pomaga družini, obdarili 17 družin in posameznikov, od tega je bilo 23 otrok, ki so pomoč še kako potrebovali. »Preko Nadškofijske Karitas smo kupili sladkor, paštete, kakav, prašek, jušne kocke in polovico razdelili pred novoletnimi prazniki. Tudi letos že imamo pripravljene nekaj dokupljene hrane in priboljške za otroke, ki jih bomo delili pred božičem«, je povedala Terezija Vivod.

Ki dodaja: »Poleg organizacije dobrodelnih prireditev, iskanja donatorjev, plačujemo tudi položnice, skozi celo leto plačamo približno za 4.000 EUR položnic, pomagamo z nakupom letnih vozovnic za dijake. Letno pomagamo s hrano in položnicami 120 prosilcem, kar pomeni okrog 300 osebam. Hrane smo razdelili približno 12 ton. Iz Libelič smo dobili krompir za ozimnico za eno družino. Delimo kruh Vsako soboto zvečer, v nedeljo, in med prazniki takoj po zaprtju trgovine sodelavci naše Karitas dvignemo in razdelimo kruh, pekovsko pecivo, slaščičarske izdelke, pripravljene solate, sendviče in pečeno meso, ki tisti dan ostanejo v trgovinah Špar.«

Za konec Vivodova pove: »Na Karitasu smo zelo veseli tudi pomoči občine Prevalje, saj ob njihovi denarni pomoči lahko poskrbimo za veliko otrok, ki so pomoči res potrebni. Občina, namesto ognjemeta za novo leto, nameni sredstva pomoči potrebnim. Tako smo lansko leto v božično novoletnih praznikih s temi sredstvi obdarili 44 otrok. Družine so za otroke prejele darilne bone, podelitve le teh se vsako leto udeleži tudi župan. Hvala Občini Prevalje in g. županu za velik posluh do lajšanja stisk številnih.«

Torej, jutri še enkrat prisrčno vabljeni na Prevalje, da z morebitnimi prispevki tudi vi pomagate tistim, ki so pomoči potrebni. Ob tej priložnosti boste prejeli tudi brošuro, v kateri je predstavljeno delovanje Karitasa in poročilo o njihovem delu ter porabi sredstev.

Dogodki