V nekaterih župnijah je mogoče pripeljati velikonočna jedila k blagoslovu v avtu

Zaradi epidemije covida-19 tradicionalnega blagoslova velikonočnih jedi na današnjo veliko soboto po cerkvah ne bo. A tako kot že lani so se nekateri duhovniki odločili za t. i. drive-in blagoslove, pri katerih verniki pripeljejo jedi k blagoslovu v avtu.
9GPB82

Tako denimo na Gomilskem v Občini Braslovče vabijo k drive-in blagoslovu pred tamkajšnjim Domom srečanj. Podelili ga bodo popoldne ob 16. uri med počasno vožnjo posameznikov in družin s košarami velikonočnih jedil v avtomobilih.

V župnijah Polenšak in Sv. Lovrenc – Juršinci na Štajerskem se bodo verniki z avtom pripeljali mimo cerkve, župnik pa bo blagoslovil jedi, ki so jih pripeljali s seboj. Prav tako bo drive-in blagoslov organizirala župnija v Preboldu in še nekatere druge.

Nacionalna televizija bo ob 15. uri na prvem programu prenašala blagoslov jedil iz mariborske stolnice. Po odločitvi škofov je letos zaradi epidemije veljaven blagoslov jedil po televiziji oz. radiu. Tudi verniki lahko doma sami blagoslovijo jedila, so zapisali.

Velikonočno vigilijo oz. bedenje, ki poteka na veliko soboto, bodo duhovniki danes opravili ob 18. uri sami v zaprtih cerkvah. Iz ljubljanske stolnice jo bo ob 18.30 prenašal Radio Ognjišče.

V baziliki svetega Petra v Vatikanu pa se bo velikonočna vigilija začela ob 19.30.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.