Search
Close this search box.

Čebelnjak z Uršlje gore preselili v dolino

Še ne dolgo nazaj so čebelarji na 1699 metrov visoki Uršlji gori postavili najvišje ležeči slovenski čebelnjak. V sklopu svetovnega dneva čebel so ga tudi uradno otvorili in blagoslovili. Botra čebelnjaka je postala županja Črne na Koroškem mag. Romana Lesjak.

Danes, 28. 9. 2018, pa so se čebelarji ponovno podali na Uršljo goro in v dolino preselili čebelnjak, ki bo do pomladi prihodnje leto stal v čebelarsko-sadjarskem učnem centru na Prevaljah.

Dva panja  kranjskih čebel sta to poletje prvič stala v bližini Doma na Uršlji gori. Čebelarji pa so dnevni donos, v obeh panjih z mladimi čebeljimi družinami, spremljali kar po spletu, saj sta le ta opremljena z elektronsko tehtnico. Čebelnjak so v dolino preselili zaradi bližajoče zime, a se spomladi vrača na goro.

Rudi Vogel, predsednik Čebelarskega društva Prevalje, je povedal, da so se čebele v prvi sezoni na gori obnašale zelo dobro. Predvideva, da se je v čez poletje nabralo za nekaj kilogramov medu, ki ga bodo namenili za promocijske aktivnosti.

 

 

Dogodki