Search
Close this search box.

Slovenjgraški SGlasnik odslej tudi na spletu

Prihodnje leto bo Mestna občina Slovenj Gradec v mesecu septembru obeležila desetletje od tedaj, ko je prva številka SGlasnika priromala do poštnih nabiralnikov v vsa gospodinjstva omenjene občine.

V času, odkar izhaja, se je SGlasnik izkazal kot eden osnovnih virov informacij o dogajanju v lokalni skupnosti. Že po svojem izvornem poslanstvu pa je mnogo več, kot zgolj občinsko glasilo. Je sopotnik in kronist dosežkov in uspehov občank in občanov Slovenj Gradca, z obilico informacij pa nudi bogat arhiv vsega, na kar so lahko v Slovenj Gradcu in širše, v Mislinjski dolini in na Koroškem, ponosni in za kar želijo, da postane dediščina zanamcem, ki bodo v arhivskih izvodih SGlasnika našli zanimivosti iz življenj svojih staršev, someščanov, prijateljev, sorodnikov in znancev.

Čeprav so bile elektronske datoteke posameznega izvoda na voljo na spletu v arhivskem formatu PDF že od prve izdaje dalje, pa je po desetletju tiskane izdaje Sglasnika napočil čas, da se v celoti preseli tudi na splet. Na občini se zavedajo, da ima tiskovina omejen rok aktualnosti in da jih vse preveč konča med odpadnim papirjem. Spletna izdaja pa bo razširila domet branja daleč preko občinskih meja, povečala dosedanje število bralcev in ostala dostopna vsak dan v mesecu, na vseh (tudi mobilnih) napravah.

Še en razlog je, da so na občini SGlasniku poiskali prostor tudi na spletu. Za tako številne dogodke in prireditve, ki jih v mestni občini prirejajo bodisi občina, njeni javni zavodi in vsi ostali organizatorji, je bil tiskan mesečni napovednik dogodkov preprosto premalo ažuren, saj se je žal prevečkrat zgodilo, da občanov na kakšno od prireditev niso mogli več povabiti v tiskani izdaji. Težava je seveda tudi veliko število drugih portalov in koledarjev, družbenih omrežij in spletnih strani organizatorjev dogodkov, da bi občan med razpršenimi vsebinami uspel najti informacije o tem, kar ga zanima.

Odslej bo portal SGLASNIK.SG ponujal prav to: vse informacije o dogodkih in prireditvah na enem spletnem naslovu in pod eno streho. Prav tako pa bo lahko bralec Sglasnika na portalu prebiral razširjene članke, za katere v tiskani izdaji žal ni dovolj prostora.

Vljudno vas torej vabijo, da portal SGLASNIK.SG sprejmete, kot ste sprejeli tudi tiskan časopis. Če ste s vsebinami ali s svojimi pobudami in mnenji soustvarjali in sooblikovali že dosedanje izvode SGlasnika, bo vaše sodelovanje sedaj še toliko bolj dobrodošlo, saj bodo v uredništvu le na takšen način lahko aktualni in ažurni, seveda pa bodo tudi informacije o vaših aktivnostih do občank in občanov Slovenj Gradca z vašo ažurnostjo in aktualnostjo prispele pravočasno, kar je seveda skupen cilj.

Vse, ki ste dogodke in novice objavljali na www.mojaobcina.si/slovenj-gradec, vabijo, da se registrirate in vsebine vnašate odslej v napovednik na novem spletnem portalu.

Pri WWW.SGLASNIK.SG vas pričakujejo in se veselijo vašega odziva.

Dogodki

Prihodnje leto bo Mestna občina Slovenj Gradec v mesecu septembru obeležila desetletje od tedaj, ko je prva številka SGlasnika priromala do poštnih nabiralnikov v vsa gospodinjstva omenjene občine.